Dăncilă, măsură de urgență în sprjinul pensionarilor

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90% va fi majorat la 990 de lei.

Măsura luată de premier vine ca raspuns rapid la problema iscată de două legi prin care 330.000 de pensionari urmau să piardă compensarea de 90% pentru că le fuseseră mărite pensiile peste plafonul de 900 de lei.  'Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cât mai accesibile. Creştem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor. Aşadar, avem o creştere de 10%', a afirmat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că este a doua majorare a acestui plafon în actuala guvernare, după ce în iunie anul trecut acesta a crescut cu 30%. 'Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate', a mai afirmat Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel