Dăncilă, declaraţii privind Parteneriatul strategic cu SUA

Premierul Viorica Dăncilă a a firmat că una dintre priorităţile Guvernului o constituie dezvoltarea şi extinderea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA în mai multe domenii.

Una dintre priorităţile Guvernului o constituie dezvoltarea şi extinderea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA în mai multe domenii, inclusiv pe componenta protejării şi promovării drepturilor omului şi combaterii traficului de fiinţe umane, se arată în mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă la dezbaterea 'Executive Leadership in the Response to Trafficking in Persons', organizată de Ambasada SUA la Bucureşti.

'Doresc să felicit Ambasada SUA pentru organizarea acestui eveniment şi vreau să vă asigur că veţi avea un partener de nădejde în Guvernul României în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. (...) Angajamentul nostru, al Guvernului României, este fără echivoc. Dorim să ne implicăm şi să contribuim la combaterea traficului de persoane, iar ţara noastră este şi va fi în prima linie în această luptă, cu toate mijloacele de care dispune. Pentru a fi eficientă, o strategie pentru combaterea acestui fenomen trebuie să adopte o abordare multidisciplinară care să includă prevenirea, protecţia drepturilor omului, victimelor şi urmărirea penală a traficanţilor, urmărind în acelaşi timp armonizarea legislaţiilor naţionale relevante şi asigurarea faptului că aceste legi sunt aplicate uniform şi eficient. Cooperarea internaţională şi solidaritatea sunt decisive pentru a face din această lume un loc mai bun, mai sigur şi mai echitabil', se arată în mesajul prim-ministrului, prezentat la eveniment de vicepremierul Ana Birchall.

Şi ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu această ocazie, tot prin intermediul vicepremierului Birchall. Ea a accentuat ideea că 'România participă la eforturile depuse de organizaţii precum EUROPOL, INTERPOL, EUROJUST, FRONTEX sau SELEC pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere şi pentru limitarea efectelor negative ale traficului de fiinţe umane sau minori, lupta împotriva traficului de fiinţe umane fiind una dintre priorităţile MAI'.

'România are un cadru legislativ şi instituţional care asigură elaborarea şi implementarea măsurilor în toate domeniile de intervenţie specifice traficului de fiinţe umane: prevenirea, combaterea, protecţia şi asistenţa, parteneriatele. În România, victimele traficului de fiinţe umane beneficiază, prin lege, de protecţie şi asistenţă fizică, juridică şi socială specială, adecvate vârstei lor, protejându-şi viaţa privată şi identitatea şi au dreptul la recuperare fizică, psihologică şi socială', arată Carmen Dan.

De asemenea, în cadrul dezbaterii, vicepremierul Ana Birchall a subliniat că 'traficul de persoane reprezintă o ameninţare crescândă a criminalităţii transfrontaliere care subminează garantarea libertăţilor fundamentale ale omului'.

[citeste si]

Traficul de fiinţe umane este a treia formă de crimă organizată din punct de vedere al profiturilor pe care le generează şi, din păcate, eforturile de conştientizare şi combatere a traficului de fiinţe umane sunt de multe ori insuficiente în raport cu amploarea situaţiei. (...) Traficul de fiinţe umane poate fi oprit dacă vom acorda şi pe mai departe atenţia cuvenită acestui flagel, dacă vom fi împreună şi ne vom uni eforturile pentru a ne asigura că traficul este şters din societăţile şi economiile noastre', a declarat Birchall, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. Evenimentul a reunit participanţi la cel mai înalt nivel din rândul magistraţilor şi al autorităţilor specializate în domeniul combaterii traficului de persoane din SUA, România şi Republica Moldova..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel