Dăncilă, declarații de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a făcut declarații după întrevederea bilaterală cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles.

„Este un moment important pentru România - în prima parte a acestui an deţinem preşedinţia Consiliului UE şi celebrăm, totodată, 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. În egală măsură, în 2019 NATO împlineşte 70 de ani de la fondarea sa. Toate aceste repere ne îndeamnă la o reflecţie strategică asupra modalităţilor de a răspunde cât mai eficient provocărilor cu care ne confruntăm împreună. Sub aceste auspicii, l-am asigurat pe secretarul general că România rămâne un aliat de încredere, susţine ferm o Alianţă puternică şi consolidarea relaţiei transatlantice, indispensabilă pentru securitatea euroatlantică”, a precizat Viorica Dăncilă.

„Am prezentat prioritățile României cu accent pe cele care vizează coeziunea și cooperarea statelor membre. Ne dorim ca UE să-și consolideze capacitatea de a răspunde amenințărilor de securitate, dar ca partener al NATO”, a spus Viorica Dăncilă.

„Vom continua colaborarea noastră și îl așteptăm pe secretarul general să vină în România pentru a continua dialogul nostru pe teme de securitate”, a declarat premierul.

VEZI ȘI: Olguța Vasilescu: Iohannis riscă foarte mult. Joacă totul pe o carte

VEZI ȘI: PSD, listă comună cu ALDE? Olguța Vasilescu, declarații de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel