Dancilă, ajutor pentru industria cinematografică

Guvernul va aproba o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice, a anunţat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă. 

Primul-ministru a explicat că schema de ajutor va folosi pentru promovarea identității culturale în anul Centenarului.  "Pe agenda Guvernului avem şi o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice. Urmărim stimularea producţiei de filme prin încurajarea iniţiativei private în domeniul creaţiei, finanţării producţiei şi distribuirii filmelor româneşti sau realizate cu participare românească", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, această schemă de ajutor este "o pârghie" prin care va fi promovată identitatea culturală, naţională şi a minorităţilor din România. "Este încă o pârghie corectă în care promovăm, în An Centenar, identitatea culturală, naţională şi a minorităţilor naţionale din România, prin realizarea filmelor şi promovarea în circuitul mondial de valori. Credem că România trebuie promovată şi cunoscută în lume prin valorile, istoria şi tradiţiile sale, prin oameni şi locuri de o frumuseţe inegalabilă", a mai afirmat Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel