Dăncilă, către ambasadori: Nu am să permit acest lucru

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a făcut o serie de precizări, la începutul şedinţei de Guvern, cu privire la declaraţiile făcute de unii ambasadori la Bucureşti, referitor la situaţia din ţară. 

Ambasada SUA la București a transmis un mesaj României, despre statul de drept, în numele partenerilor majori ai țării. În replică, Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, 3 aprilie: "Astăzi am văzut punctul de vedere al unor ambasadori, a unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuţie individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc doamnelor şi domnilor ambasadori că suntem în România şi că am dialog direct cu omologii mei.

Le recomand să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda primului ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România aşa cum ambasadorii noştri, în fiecare stat, fie membru al UE sau în stat terţ au respect pentru statul respectiv", a afirmat Viorica Dăncilă. 

Ce se arată în scrisoarea asumată de un grup de ambasadori:

"Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție. Dimpotrivă, efectul cumulativ al acestor modificări prezintă riscul încetinirii luptei împotriva corupției și subminării independenței sistemului judiciar. Așteptăm ca procesul de reformă să se bazeze pe un proces incluziv care să implice toate părțile, prin consultări ample. Un astfel de proces trebuie să se desfășoare în interesul tuturor cetățenilor români. Acest lucru necesită, de asemenea, ca toți actorii implicați să ia în considerare reacțiile și propunerile de sprijin oferite de experții juridici români și internaționali, pentru a evita o și mai mare alterare a progreselor remarcabile înregistrate în domeniul justiției de România în ultimele două decenii", se arată în scrisoarea trimisă de către ambasada Statelor Unite, în numele: Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Irlandei, Olandei, Norvegiei, Suediei, Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel