Dancă: Guvernul a aprobat reorganizarea SGG şi a aparatului de lucru al prim-ministrului

Mihai Ciobanu / 13 feb 2020 / 15:20 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre de guvern, reorganizarea Secretariatului General al Guvernului şi a aparatului de lucru al prim-ministrului, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a mai fost adoptată o hotărâre de guvern legată de reorganizarea Secretariatului General al Guvernului şi al aparatului de lucru al prim-ministrului României. (...) Vorbim despre desfiinţarea a două ministere, respectiv Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi cel pentru Românii de Pretutindeni şi includerea activităţii acestor ministere în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi, de asemenea, preluarea unei componente importante de la Ministerul Comunicaţiilor la nivelul Agenţiei pentru Digitalizarea României care se află, de asemenea, în structura Secretariatului General al Guvernului.

Practic, din patru ministere anterior, respectiv SGG, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, Ministerul Comunicaţiilor, în urma acestei reorganizări rezultă un singur minister", a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

În privinţa personalului, a adăugat el, "există o reducere a numărului de posturi de aproximativ 16%, ca urmare a acestei reorganizări", potrivit Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23