Dana Gîrbovan, solicitarea către CSAT care l-a deranjat pe Klaus Iohannis. Replica președintelui

Roxana Neagu / 12 sep 2019 / 18:04 Salveaza PDF Comentarii
Dana Gîrbovan (UNJR)
Descriere foto: Dana Gîrbovan (UNJR)

Judecătoarea Dana Gîrbovan amintește un moment uitat în care s-a aflat în conflict cu președintele Klaus Iohannis. 

"În timp într-adevăr am avut poziții care nu au fost neapărat ușor de digerat de către președinte, mai ales în calitatea domniei sale de președinte al CSAT-ului. Mi-aduc aminte, cred că în 2016, ceream cu insistență CSAT-ului și președintelui să publice toate hotărârile care au privind justiția și, de asemenea, care este procedura prin care CSAT-ul a verificat judecătorii din această țară și procurorii și a ajuns la concluzia că nu există printre ei acoperiți sau colaboratori sau informatori. Iar una din replicile de atunci ale domnului președinte a fost: 'Probabil liderii asociațiilor sunt în campanie electorală'. Urmau alegerile pentru CSM. Pentru noi sunt lucruri foarte importante" a declarat Dana Gîrbovan, pentru Mediafax, în emisiunea ”Marius Tucă Show”. 

Dana Gîrbovan a declarat că încă așteaptă motivele, în scris, pentru care nu a fost acceptată în funcția de ministru al Justiției. 

”A exprimat, într-un mod foarte tranșant, aceea că valorile constituționale, democratice, pe care eu le impărtășeasc ar fi contrare celor împărtășite de președinte și o parte din cetățenii României”, a declarat Dana Gîrbovan la Marius Tucă Show.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24