Dana Gîrbovan, retragere demisie. CSM, următoarea mutare

Andrei Itu / 30 aug 2019 / 14:11 Salveaza PDF Comentarii

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute marţi cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură.

Potrivit ordinii de zi din data de 3 septembrie, publicată pe pagina de internet a CSM, Secţia va lua în discuţie 'renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj'.

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. 'Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este 'total împotriva valorilor democratice', după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (...)

Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt', a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook. Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28