Dana Chera: O experiență recentă mi-a strâns stomacul. Dumnezeule mare, unde suntem!

Dana Chera
Dana Chera

„Guri mari și suflete mici” este un nou text semnat de Dana Chera.

„O experiență recentă mi-a strâns stomacul și mi-a confirmat, din păcate, ce știam: că pe oamenii cu bani și goi pe dinăuntru nu-i pot transforma sau educa etichetele pe care le lipesc de haina scumpă, în dreptul inimii.

Faptul că ei ar fi, de exemplu, parte dintr-un club de caritate nu schimbă cu nimic imaginea jalnică a unor personaje care au descoperit compasiunea în revistele glossy și deci... dau lecții de compasiune. Și cum să țină discursuri pompoase dacă nu între două înghițituri de caviar!?  

(...) De fapt, dragii mei, totul este o spoială uscată pe zidurile murdare ale unei societăți care, săraca, vrea să respire aer curat și chiar ar respira dacă unii nu și-ar turna pe ei sticluțele cu parfum de contrabandă! În ochii tuturor, fără decență și, ce e mai trist, sub steagul voluntariatului.

În această țară, o regină, regina Maria, a stat la căpătâiul bolnavilor de holeră și s-a chinuit în tranșee, în bătaia gloanțelor, să ajungă la soldații răniți! Să le panseze rănile! Ca să vadă soldații și să simtă că regina lor e cu ei, nu în puf, la palat. Că au același steag. Că pot lupta și muri împreună! Dumnezeule mare, unde suntem!”, a scris Dana Chera pe blogul ei, danachera.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel