Dana Chera: ”Mama, a murit Sensei!” Vorbele acestea o să-mi răsune mult în urechi

Dana Chera
Dana Chera

Dana Chera a transmis un mesaj după decesul lui Şerban Valeca.

 

Profesorul Şerban Valeca, fost ministru delegat pentru activitatea de Cercetare, fost senator şi deputat şi ex-preşedinte al PSD Argeş, a murit duminică dimineaţă. Dincolo de activitatea politică și de cea din Cercetare, Șerban Valeca a iubit sportul și a făcut performanță în acest domeniu.

„Joi seară. În fiecare săptămână. Opt spre nouă ani. Antrenament cu o mână de copii mici, într-o sală de sport din Pitești. Sensei Șerban Valeca venea, de oriunde era… senator, deputat, ministru, ca să-i învețe karate. Necondiționat. Și fiecare oră era un ritual. Și fiecare cuvânt, rostit ca și cum în fața lui se afla un amfiteatru. Și fiecare mișcare, o fotografie a clipei.

Mama, a murit Sensei!

Vorbele acestea, spuse cu panică și înghițite de un șir nesfârșit de lacrimi, o să-mi răsune mult în urechi. Pierderea unui mentor adevărat este ce poate fi mai greu pentru sufletul unui adolescent”, a scris Dana Chera pe blogul ei.

„Sensei Șerban Valeca a construit în copii imaginea omului tare ca piatră, serios, doxă de carte, impunător și, paradoxal pentru lumea aceasta, extrem de modest. Și această imagine n-are cum se șteargă vreodată! Sensei Valeca să fie sigur de asta acolo unde l-a dus Dumnezeu și planurile Sale!”, a transmis Dana Chera.

„PS. Oss, acesta a fost ultimul mesaj al lui Sensei la un sms de dor al unuia dintre copiii noștri.

Osu vine de la Oshi Shinobu = „a persevera în timp ce ești împins, îmboldit”. A nu ceda! E salutul unui karateka. Are în el respect și îndeamnă la moralitate”, a mai spus Dana Chera.

Şerban Valeca s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. „Am aflat toţi cu profundă surprindere şi tristeţe că Şerban Valeca, fost preşedinte al PSD Argeş, s-a stins din viaţă. Ştim că toată viaţa şi-a dedicat-o educaţiei, ştiinţei şi cunoaşterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toţi, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei!", a transmis, duminică, PSD Argeş. Vestea i-a şocat pe prieteni şi pe colegii de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel