Urmărește emisiunea live


Dana Budeanu, mesaj pentru Firea: Fac un apel

Creatoarea de modă Dana Budeanu a postat pe rețelele de socializare un apel către primarul Gabriela Firea, cu rugămintea să fie aplicate legile din 1945, pe când era prefect Teodor Petruc. 

Desigur, mesajul postat de Dana Budeanu este scris în stilul ei specific, adresat bărbaților:

"FAC UN APEL CATRE Gabriela Firea, PRIMARUL GENERAL, CA DE ANUL ACESTA SA SE APLICE UN ASTFEL DE SISTEM DE AMENZI SI PEDEPSE, CA SI DE ACEEA BUCURESTIUL ERA MICUL PARIS IN ANII ACEIA...PENTRU CA SE APLICA LEGEA BUNULUI SIMT SI AL BARBATILOR CARE NU FAC CISTITA SAU INTRA LA MENOPAUZA DE LA DAT ZAPADA! NU DAI ZAPADA SI ESTI SMECHER IN FOTOLIU, PLATESTE 10.000 LEI! VEZI CA STII CUM SARI IN SLAPI SI O DAI? IMEDIAT! PESTE TOT IN LUME ESTE ASA, NU VINE PRIMARUL PERSONAL SA-TI DEA ZAPADA DE PE BEMVEU!"

Decizia la care face referire Dana Budeanu datează din 22 decembrie 1945, când prefectul Poliţiei Capitalei, colonelul Teodor Petruc, a emis o ordonanţă prin care bucureştenii erau obligaţi să îşi cureţe de zăpadă trotuarele şi rigola din faţa locuinţei, întreprinderii sau proprietăţii. Erau precizate termenul de execuţie, dar şi pedepsele pentru neîndeplinirea ordinului.

Iată textul complet al Ordonanţei Prefecturii Poliţiei Capitalei:

„D. colonel Teodor Petruc, prefectul Poliţiei Capitalei, a dat eri o ordonanţă, prin care obligă pe toţi locuitorii ca, în termen de trei ore dela încetarea ninsorii, să cureţe complet toată zăpada căzută pe trotuarele şi rigola din faţa locuinţii, întreprinderii sau proprietăţii lor.
Cei care nu vor curăţa zăpada în termenul prevăzut mai sus vor fi sancţionaţi pe loc cu amendă penală dela 1.000-10.000 lei şi cu închisoare dela 1-5 zile. Pe lângă amendă, se poate aplica imediat contravenientului măsura închiderii luminei electrice până la conformare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel