DAN VOICULESCU mai are o șansă de ELIBERARE. "Se anulează DECIZIA, DOSARUL este REJUDECAT"

Dan Voiculescu a cerut Curții de Apel București anularea pedepsei de zece ani în dosarul ICA, prin rejudecare. Cererea în anulare a fost respinsă de un complet de divergență. Decizia este definitivă, însă Dan Voiculescu mai are o șansă la ELIBERARE. 

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru DC NEWS, o ipoteză cu privire la eliberarea lui Dan Voiculescu.

Dacă cererea în anulare a lui Sorin Pantiș a pedepsei de șapte ani de închisoare cu executare în dosarul ICA ar fi admisă, va fi anulată decizia în întregul dosar ICA, care s-ar rejudeca. Corneliu Popa, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în același dosar. Și lui i-a fost acceptată contestația în anulare. Următorul termen a fost stabilit în 13 ianuarie. 

"De regulă o contestație în anulare, prin structura ei, afectează întreaga decizie pronunțată. Dacă se constată că decizia trebuie anulată pentru motive de nelegalitate, dosarul este rejudecat. Eu sunt total străin de modul în care au cooperat între ei avocații apărării, într-un lot în care sunt mai mulți inculptați, cooperarea este absolut esențială. Dacă se admite contestația în anulare a unui condamnat din dosar, se anulează însăși decizia și dosarul este rejudecat", a subliniat avocatul Lucian Bolcaș pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel