Dan Voiculescu, decizie privind eliberarea condiționată

Magistrații Tribunalului București urmează să decidă vineri asupra cererii de eliberare condiționată  a lui Dan Voiculescu, după ce, în primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea omului de afaceri.

UPDATE: Tribunalul Bucuresti a amânat, vineri, pentru 10 ianuarie pronunțarea asupra cererii de eliberare conditionată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, vineri, cererea de liberare condiţionată depusă de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. 

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Decizia instanţei a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au arătat, în motivarea respingerii cererii de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu, că el a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi au dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

[citeste si]

"Lucrările realizate de către petent în perioada detenţiei nu sunt de natură a dovedi că acesta s-a îndreptat şi poate executa restul pedepsei în stare de libertate. În realitate, petentul nu a făcut decât să profite de carenţele legislaţiei din domeniu pentru a putea obţine cât mai uşor zile câştig, urmând astfel a fi liberat mai repede. Printre aceste lacune ale legislaţiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonşalanţă, se numără lipsa unei modalităţi concrete de control a activităţii pe care persoanele condamnate le desfăşoară în timpul programului de lucru, lipsa unei verificări efective a conţinutului lucrării, acordarea aceluiaşi număr de zile câştig indiferent de tipul de lucrare realizată (judecătorul cauzei reaminteşte că petentul a obţinut 60 de zile câştig pentru două studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, în total patru ore), lipsa unor criterii legale care să permită comisiei de liberare condiţionată să verifice modalitatea de întocmire a lucrării şi să refuze acordarea zilelor câştig", se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel