Dan Vîlceanu, proaspăt ministru al Finanțelor, era fascinat de Liviu Dragnea

Dan Vîlceanu, proaspăt ministru al Finanțelor, era fascinat de Liviu Dragnea în 2017
Dan Vîlceanu, proaspăt ministru al Finanțelor, era fascinat de Liviu Dragnea în 2017

Proaspătul ministru al Finanțelor era fascinat de Liviu Dragnea acum câțiva ani.

Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor. 

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Dan Vîlceanu.

La ceremonie au fost prezenți și premierul Florin Cîțu, și liderul PNL, Ludovic Orban, precum și președintele Senatului, Anca Dragu.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. „Este o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Dan Vîlceanu.

Ce spunea Dan Vîlceanu acum câțiva ani

Președinte PNL Gorj la acea vreme, Dan Vîlceanu a recunoscut răspicat, într-o emisiune realizată de Radio Târgu Jiu, că, la acel moment, în PNL nu exista niciun lider de nivelul lui Liviu Dragnea, care să poată explica un program electoral, pe înțelesul tuturor, așa cum a reușit președintele PSD.

Redăm dialogul dintre Dan Vîlceanu și jurnalistul Sorin Călugărița, publicat în GorjNews în 2017: 

Deputat PNL Dan Vîlceanu: ”(…) Domn’e, cam aiurea să spui că nu trebuie să mărim minimu’, că, uite, pierdem voturi. Domn’e, nu vei pierde voturi dacă lumea se va identifica, dacă există – eu știu – un segment de populație care se identifică cu tine.”

Sorin Călugărița: ”Nu numai asta. Dacă știi să te faci înțeles, și să le susții. Ați văzut, Dragnea, care e totuși un lider de partid … Dumneavoastră n-aveți un lider de partid de nivelul lui Dragnea …”

Deputat PNL Dan Vîlceanu: ”Așa e!”

Ziarist Sorin Călugărița: ”… A renunțat la ideea să mai umble prin țară, să spună poezii. A ieșit cu pixu-n mână, cu markerul în mână, la tablă, prin studiouri, și-a explicat, și a încercat să se facă înțeles. Lumea cam asta vrea acum.”

După ce candidatul PNL Octavian Lupulescu a obținut sub 5 la sută din numărul total posibil de voturi la alegerile din iunie 2016, pentru Primăria Târgu Jiu, liberalii gorjeni s-au umplut de penibil și la alegerile parlamentare, scoțând, în extremis, un singur post de parlamentar, din resturi, pentru președintele organizației, Dan Vîlceanu. Ca urmare, PSD Gorj a reușit să obțină nu mai puțin de 5 mandate de parlamentari, din 7 posibile.

Bogdan Chirieac, după jurământul lui Vîlceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză după ce Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor, miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni.

„Sunt foarte multe răspunsuri. Poate că domnul Iohannis este deranjat că a fost luat din vacanță. Poate fi o explicație. Puteau să facă în așa fel încât să nu-l demită pe Alexandru Nazare în crucea vremii și să-l demită la toamnă. Ceea ce cred că l-a deranjat pe președinte în mod real este personajul acesta controversat, domnul Dan Vîlceanu. Acum nu înțeleg dacă președintele nu e mulțumit... Înțeleg că nu a dat mâna cu domnia sa, ceea ce pentru Guvernul său nu se face. Înțeleg să nu dai mâna cu un Guvern al ciumei roșii, dar să nu dai mâna cu cel mai important ministru al Guvernului, respectiv ministrul de Finanțe, nu mi se pare de bun augur. Deci, poate că nu a fost de acord cu numirea. Dar, dacă nu a fost de acord, de ce a acceptat?!”, a spus Bogdan Chirieac (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel