Dan Tudorache: Toți elevii, de la clasa 0 la clasa a XII-a din Sectorul 1, vor avea tablete în prima z de școală

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache

Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, a anunțat, marți, că din prima zi de școală toți elevii, dar și cadrele didactice, care  se vor afla în în una dintre cele 78 de unități de învățământ vor avea tablete.

Primăria Sectorului 1 este pregătită pentru începerea noului an școlar, în orice scenariu care va fi aplicat, respectiv cel verde, unde  toți elevii vor merge la școală, cel galben, unde jumătate dintre elevi se vor afla la școală, jumătate online, sau scenariul roșu, unde  toți elevii vor sta acasă, în fața tabletelor, a anunțat, marți, primarul Dan Tudorache în cadrul unei conferințe de presă unde a prezentat tabletele care vor intra în posesia elevilor din Sectorul 1. De asemenea, edilul a precizat că  au fost montate scanerele și separatoarele în toate școlile.

Administrația locală a achiziționat 48.000 de tablete, cu internet gratuit timp de doi ani de zile. Potrivit primarului Dan Tudorache, Sectorul 1 a reușit să achiziționeze mai multe tablete decât are  Guvernul în momentul de față.

Dan Tudorache: Mai multe tablete decât are  Guvernul în momentul de față  Foto: Crișan Andreescu

"Nu vom face rabat de la alocarea de resurse, timp și atenție. Copiii trebuie să plece cu șanse egale, trebuie să plece de la aceeași linie în viață, fără discrepanță. Toți copiii din Sectorul 1, indiferent dacă nu au domiciliul  în Sectorul 1, dar se află într-o instituție școlară a sectorului, vor primi tablete" a declarat Dan Tudorache.

Efortul financiar al Primăriei Sectorului 1 se ridică la peste 70 de milioane de lei, în condițiile în care Sectorul 1  participă  cu 10 la sută la PIB-ul României, iar  Guvernul nu repartizează nici unu la sută la bugetul sectorului, a  precizat Dan Tudorache.

Cum arată noile tablete ale elevilor din Sectorul 1  Foto: Crișan Andreescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel