Dan Tudorache, replică la acuzaţia liberalilor că ar bloca investiţiile în Sectorul 1

Banii trebuie cheltuiţi cu acordul Consiliului Local, a spus miercuri primarul sectorului 1, Dan Tudorache, în replică la acuzaţia liberalilor că ar fi blocat investiţiile în sector.

'E foarte simplu, deci te blochează să cheltuieşti banii, vor ca toţi banii să se ducă să-ţi plăteşti împrumuturile, ca în final să spună: 'Nu a făcut nimic' sau exact cum a spus acum - execuţie bugetară slabă. Păi dacă nu votează eu nu pot, eu nu am majoritate, deci dacă ei nu mă lasă să cheltuiesc banii... Nu pot. Ar fi o ilegalitate să cheltuiesc un ban fără acordul lor şi nu sunt de acord, s-au coalizat două partide, au 14 voturi, cu un vot mai mult decât majoritatea primarului, deci ei efectiv nu te lasă să cheltuieşti banul', a menţionat Tudorache, după şedinţa Consiliului Local al sectorului 1.

Edilul acuză opoziţia din CL pentru blocarea investiţiilor, precizând că se urmăreşte ca toţi banii să se ducă în împrumuturile făcute de predecesorii săi. 'Banii trebuie să-i cheltuiesc cu acordul Consiliului, dacă ei nu vor să-mi dea banii, cum să mă duc să-i cheltuiesc? Deci ei blochează. Ştiţi de fapt ce vor ei? (...) Ei vor să se întâmple exact cum s-a întâmplat pe timpul lui Ceauşescu. Eu trebuie să plătesc sau toţi banii din bugetul Sectorului 1 trebuie să se ducă spre datoriile acumulate de-a lungul anilor, mă refer la împrumuturile care au fost luate în ultimii 18 ani, eu să plătesc, toţi banii primăriei să se ducă în plătirea acelor împrumuturi, ca la final de mandat să nu pot face nimic şi pe urmă ei să ţipe, exact cum s-a întâmplat cu Ceauşescu, a plătit datoria externă a României, după care l-au omorât! Asta e politica lor. Vor ca toţi banii să se ducă în împrumuturile făcute de predecesorii mei în Primăria sectorului 1', a adăugat Tudorache.

[citeste si]

Liderul liberalilor din sectorul 1, Victor Picu, a susţinut miercuri că primarul Dan Tudorache a blocat investiţiile din sector, banii alocaţi în această direcţie în primele şase luni ale anului fiind de 'numai 5,37% (adică 5.951.529 de lei) din sumele destinate pentru dezvoltare şi investiţii'. (Agerpres 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel