Urmărește emisiunea live


Dan Tudorache, protocol pentru reconstrucția Parcului Valea Morilor din Chișinău

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a semnat, miercuri, protocolul de finanțare a reconstrucției a Parcului Valea Morilor  cin Chișinău. 

Dan Tudorache. Un important monument istoric din Chișinău își va recăpăta farmecul de altădată cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 1 Finanțarea a fost aprobată în unanimitate de către Consiliul Local Sector 1

În anul Centenarului, Primăria Sectorului 1 acordă finanțare pentru reconstrucția scării de granit din cel mai important parc al Municipiului Chișinău, Parcul Valea Morilor. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, împreună cu Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, au semnat astăzi, 16 mai 2018, un acord cadru de finanțare a proiectului "Reconstrucția Lacului de Acumulare Valea Morilor – etapa Reconstrucției scării de granit".

În baza acestui acord, Primăria Sectorului 1 va aloca de la bugetul local suma de 920.000 euro pentru reconstrucția scării de granit. Această scară este punctul de legătură cu alte monumente istorice din parc, cum ar fi monumentul ridicat în memoria interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

"Voi susține atât strângerea legăturilor culturale pentru păstrarea identității naționale, cât și proiecte esențiale pentru dezvoltarea Basarabiei. Doresc să mulțumesc Consiliului Local Sector 1 pentru aprobarea în unanimitate a acestui proiect important pentru cetățenii Municipiului Chișinău", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acordul de finanțare a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 417/18.12.2017.

"Îmi exprim recunoștința din partea mea și a locuitorilor orașului Chișinău pentru ajutorul acordat de Primăria Sectorului 1 în refacerea scării de granit din parcul Valea Morilor. Acesta este tranzitat zilnic de mii de persoane de toate vârstele, fiind una dintre cele mai importante zone de agrement a orașului nostru. Ne angajăm să fim un partener credibil și să implementăm întocmai proiectul de refacere a scării de granit", a afirmat Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.

Parcul Valea Morilor

La finalul ceremoniei de semnare a acordului de finanțare, cele două părți au făcut schimb de daruri. Oaspeții din Basarabia au primit două tablouri cu portretele Reginei Maria și al Regelui Ferdinand realizate de către Teodora Neagu, una dintre talentatele artiste de la Liceul Dimitrie Paciurea din Sectorul 1 al Capitalei.

Parcul Valea Morilor, situat pe malul lacului cu același nume, este cel mai important parc din Municipiul Chișinău. Una dintre principalele atracții și zone de promenadă ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are în componență 213 trepte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel