Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, premiază performanța sportivă

Dan Tudorache alături de Alin Alexuc-Ciurariu
Dan Tudorache alături de Alin Alexuc-Ciurariu

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, continuă să sprijine sportul și mișcarea sportivă din această zonă administrativă. 

Vineri, 25 septembrie, Dan Tudorache, edilul Sectorului 1, i-a acordat o diplomă de recunoștință lui Alin Alexuc-Ciurariu, pentru rezultatele de excepție din întreaga carieră sportivă și pentru performanța recentă de la Campionatele Europene de Lupte de la Roma. Este vorba despre obținerea medaliei de aur la categoria 130 de kg, lupte greco-romane. Sprijinul Primăriei Sectorului 1 pentru acest multiplu campion la lupte greco-romane nu se va opri aici. Administrația locală intenționează să-l sprijine și pentru pregătirea sa în vederea următoarelor jocuri olimpice.

 

Alin Alexuc-Ciurariu, povestea unui campion

 

S-a apucat de lupte la vârsta de 10 ani . S-a pregătit la CS Botoșani sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei. După cinci ani a devenit vicecampion national de cadeți, apoi campion național în anul următor . În 2007 a câștigat cupa Romaniei la Juniori, și a devenit vicecampion European la cadeți.

În anul următor s-a alăturat lotului național de seniori , și clubului CS DINAMO Bucuresti, devenind în 2009 campion național de seniori și vicecampion european de juniori.

În anul 2010 a obținut medalia de argint la campionatul mondial de juniori în cadrul categoriei 96 kg. Pentru acest rezultat, a fost desemnat cel mai bun luptător român al anului de către forul național de specialitate.Î n anul  2011 iese campion național de seniori la categoria 120 kg, apoi a coborat din nou la categoria de 96 kg în care a câștigat turneul preolimpic de la Helsinki.

În anul  2015 s-a clasat pe locul 5 la categoria de 98 kg din cadrul Campionatului Mondial găzduit de orașul Las Vegas. Astfel a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016.La Rio de Janeiro a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de armeanul Artur Aleksanian, scorul fiind 0–1.Totuși, acesta s-a calificat ulterior în finală, ceea ce i-a dat lui Alexuc acces la recalificări. A trecut de italianul Daigoro Timoncini, dar a pierdut în meciul pentru bronz cu turcul Cenk İldem,care îl învinsese deja pe el în același stadiu al competiției și anul precedent la Las Vegas.

In anii ce au urmat , a urcat la categoria 130 kg ,unde, în anul 2018, respectiv 2019, a castigat bronzul european, dând dovada de multa dedicare și ambiție.

În prezent Alin Alexuc-Ciurariu se pregătește intens pentru calificare la jocurile olimpice de la Tokyo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel