Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, la Spitalul de Arși

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a vizitat, vineri, Spitalul de Arşi, unde au loc lucrări de reabilitare la Secţia de terapie intensivă, precizând că în câteva zile constructorul îşi va încheia misiunea, după ce va instala un aparat de tratare a aerului care trebuie să sosească din Germania.

Dan Tudorache, a făcut o vizită-fulger, vineri la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

"În câteva zile, constructorul iese din spital. Mai aşteaptă un singur aparat, de tratare a aerului, care vine din import. Am înţeles că e în vamă, din ce informaţii am. După care, trebuie să vină Direcţia de Sănătate Publică să îşi dea avizul, pentru că ei în luna iulie au închis Secţia ATI. Ministerul Sănătăţii trebuie să achiziţioneze paturile şi toată aparatura pe care noi nu putem să o achiziţionăm. Deci, noi ne-am ţinut de promisiune", a declarat edilul.

El a anunţat că, după finalizarea lucrărilor, primăria va face public costul tuturor cheltuielilor. Tudorache a menţionat că la suma de 250.000 de euro, anunţată iniţial de constructor pentru efectuarea lucrării, se va adăuga şi costul aparaturii achiziţionate.

"Aparatura o să vină separat. O să vedem... Sper să nu depăşească un milion de euro. Oricum, pentru sănătate facem orice, ca să respectăm toate normele", a adăugat Dan Tudorache.

Primarul a precizat că, în şedinţa ordinară din luna decembrie, Consiliul Local al Sectorului 1 se va pronunţa asupra achitării tuturor utilităţilor restante în cazul spitalelor din subordinea primăriei care se confruntă cu astfel de probleme.

"Am anunţat ieri managerii, am vorbit cu ei, ne-au dat toate datele. Ei trebuie să-şi plătească utilităţile din banii primiţi de la Casă (Casa de Asigurări de Sănătate - n.r.). Atunci când nu reuşesc să asigure din sumele primite de la Casă, venim noi, Primăria, şi alocăm sumele de care au nevoie. În şedinţa de consiliu din luna decembrie le vom aloca şi, la sfârşitul anului, cele patru spitale de care noi răspundem vor fi cu toate utilităţile la zi", a explicat Tudorache.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi primarul Dan Tudorache au discutat în luna august despre reabilitarea Secţiei de terapie intensivă a Spitalului de Arşi, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunţată iniţial.

Lucrările la Secţia ATI finanţate de Primăria Sectorului 1 sunt de decopertare, consolidare pereţi, schimbarea instalaţiei electrice, montarea de ferestre noi şi a unor uşi cu deschidere automată din inox. În plus, Primăria Sectorului 1 achiziţionează şi instalaţia de climatizare şi ventilaţie specială pentru această secţie.

Edilul nu se află pentru  prima dată în această instituție medicală unde verifică stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel