Dan Tudorache: Primăria Sectorului 1 a finalizat modernizarea Școlii “Ion Heliade Rădulescu”-Galerie Foto

Cei aproximativ 700 de elevi și cele aproximativ 50 de cadre didactice de la Școala Gimnazială nr.11 "Ion Heliade Rădulescu" se vor bucura, începând cu noul an școlar, de cele mai bune condiții de desfășurare a procesului de învățământ. Primăria Sectorului 1 a finalizat, la cele mai înalte standarde, lucrările de consolidare, restaurare și modernizare a acestei unități de învățământ de tradiție din Sectorul 1, care a luat ființă încă de la sfârșitul secolului XIX.

În plus, școala a fost dotată cu mobilier modern și cu aparatură de ultimă generație: de la table inteligente până la sistem wireless în fiecare clasă, asigurându-se astfel elevilor și profesorilor un cadru adecvat performanței în educație.

„Investițiile în educația copiilor noștri sunt esențiale pentru administrația pe care o conduc. Lucrările de consolidare, restaurare și modernizare de la Școala “Ion Heliade Rădulescu”, pe care le-am finalizat astăzi, îmbină fericit parfumul de epocă al acestei clădiri monument istoric cu progresul tehnologic specific secolului XXI. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase școli pe care le-am văzut în ultimii ani, care are tot ce-i trebuie pentru a fi o școală de elită a Capitalei”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Teste gratuite pentru depistarea infectării cu Covid-19 la Complexul Multifuncțional Caraiman pentru elevii cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius

Primăria Sectorului 1 a investit nu numai în infrastructura educațională a acestei școli, ci a luat măsuri și pentru ca elevii, profesorii și personalul auxiliar să fie în siguranță la școală, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru limitarea la minimum posibil a infectărilor cu Covid-19, ca și celelalte unități de învățământ din Sectorul 1, Școala Gimnazială nr.11 "Ion Heliade Rădulescu" este dotată cu termoscanner și dispune de spații de izolare a persoanelor care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius. Dacă un elev înregistrează o astfel de temperatură, cu acordul părinților, va fi testat gratuit pentru depistarea unei eventuale infectări cu Covid-19 la Complexul Multifuncțional Caraiman, unitate medicală ultramodernă administrată de către Primăria Sectorului 1.

În plus, la această școală s-au luat măsuri pentru a se asigura distanțarea băncilor în clase, a fost asigurat stocul de dezinfectant de mâini, iar toți elevii, profesorii și personalul auxiliar vor primi măști de protecție.

Școala “Ion Heliade Rădulescu”, 130 de ani  de la înființare

La data de 20 august 1890, a luat ființă prima școală din Suburbia Mavrogheni din Sectorul Verde al Capitalei, cu denumirea “Școala divizionară de băieți nr.7”. Inițial, școala a funcționat cu o singură clasă într-o casă închiriată pe Șoseaua Basarab la nr.230.

Actuala clădire de pe Bulevardul Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 5-7 are două corpuri, primul dintre acestea fiind inaugurat în anul 1896 și construit în stilul arhitectului Ion Mincu, după cum reiese din documente, de către un elev al acestuia, arhitectul Magni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel