Dan Tudorache, premieră în Sectorul 1 privind colectarea gunoiului

Crişan Andreescu / 01 aug 2018 / 11:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dan Tudorache anunță o premieră în Sectorul 1 în ceea ce privește colectarea gunoiului. Astfel, blocurile  vor avea containere de gunoi îngropate, dotate cu senzori de umplere și cartele electronice de acces.

Investiția aprobată de Consiliul Local prevede construcția a 1.973 de puncte de colectare și 20.000 de mini-stații de compost pentru proprietarii de case Sectorul 1 va avea primul sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor menajere. Consiliul Local a aprobat, în ultima ședință documentația tehnico-economică pentru realizarea investiției "Sistem de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul Sectorului 1".

Potrivit acestui proiect, cetățenii vor depune gunoiul pe bază de cartelă în puncte de colectare subterane, amplasate în vecinătatea imobilelor. Aceste puncte de colectare vor fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card și sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informații legate de tipul recipientului, adresă, utilizator, fracție deșeu.

Dan Tudorache: Un prim pas spre o investiție majoră

"Le mulțumesc colegilor din Consiliul Local că au înțeles importanța proiectului meu pentru îmbunătățirea calității mediului prin realizarea unui management integrat al deșeurilor. Azi am făcut primul pas spre o investiție majoră în colectarea selectivă a gunoaielor. Am încredere că cetățenii Sectorului 1 vor da un exemplu de comportament civic și vor separa deșeurile înainte de a le arunca", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Pe mașinile de gunoi vor fi montate cântare care vor transmite în timp real cantitățile colectate. Sistemul electronic de monitorizare va avea un terminal la prestatorul de salubritate Romprest și un terminal la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 1, astfel că va exista o monitorizare clară a cantităților de gunoi ridicate. De asemenea, va fi supravegheat inclusiv timpul în care va ajunge mașina de gunoi pentru a ridica deșeurile.

Cum se va face colectarea selectivă

La fiecare amplasament, vor fi montate patru tomberoane separate care vor fi folosite, în prima etapă, pentru gunoiul umed și pentru materialele reciclabile. În a doua fază, se va asigura colectarea selectivă pe patru fracții: gunoi umed, hârtie, plastic și sticlă, așa cum prevede Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților.

De asemenea, casele din Sectorul 1 vor fi dotate cu mini-stații de compost care vor fi instalate gratuit, astfel încât gunoiul umed să devină îngrășământ natural. Valoarea totală a investiției, aprobată de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei și va fi suportată din bugetul local.

Prin acest proiect, se va rezolva atât problema mirosurilor neplăcute, cât și problema insectelor și a rozătoarelor care apar în jurul ghenelor și a tomberoanelor. Platformele subterane îmbunătățesc estetica urbană, împiedică răspândirea microbilor, previn actele de vandalism, ocupă mult mai puțin spațiu și cresc nivelul de reciclare a deșeurilor, totul pentru a crește calitatea aerului în Sectorul 1.

Vezi si: CL al Sectorului 1, decizie privind construirea de blocuri în zonele de caseTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24