Dan Tudorache: Creșă pe model danez pentru copiii din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția părinților care au copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani încă 120 de locuri la creșă.

Noua locație se numește Complexul de Servicii Sociale "Sfântul Nicolae" și a fost inaugurată joi, de către Primarul Dan Tudorache, pe Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74 din Sectorul 1.

Creşa "Sfântul Nicolae" utilizează metodologia daneză de educaţie, adaptată la contextul românesc, cu accent pe dezvoltarea copiilor într-un mediu creativ, în care aceştia să fie stimulaţi afectiv, cognitiv şi psihomotor. Se urmărește astfel, trecerea de la îngrijirea medicală și sanitară spre învăţare şi creativitate, introducerea metodelor de explorare prin activităţi în aer liber, cunoaştere prin experienţă proprie, pregătirea pentru viața școlară și bucuria de a învăța. În plus, în acest sistem de educație, parteneriatul cu familia în beneficiul dezvoltării copilului și colaborarea întregii echipe sunt esențiale.

"Pentru noi, oamenii din administrația locală a Sectorului 1, investițiile în educație sunt o prioritate permanentă. Sistemul de educație de inspirație daneză este foarte apreciat de către părinții din Sectorul 1 pentru că nu se rezumă doar la îngrijirea micuților, ci pune accentul pe o dezvoltare a abilităților acestora. Până în 2020, ne-am propus să creștem capacitatea creșelor cu cel puțin 200 de locuri", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Personalul implicat în procesul de educare și îngrijire a copiilor (educatori, îngrijitori, asistente medicale, medic pediatru) este format în vederea dezvoltării competențelor în domeniul educației timpurii.

În prezent, la nivelul Sectorului 1, funcționează cinci creșe cu o capacitate totală de 630 de locuri, din care 330 sunt pe model româno-danez.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 derulează proiectul "Extinderea conceptului de educație RODACIE în creșele din Sectorul 1" în parteneriat cu Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale ProVocație și VIA University College.

Primăria Sectorului 1 a demarat în anul 2012 un proiect pilot de implementare a sistemului danez de educație în creșele din Sectorul 1, adaptat contextului din România. În anul 2013 în Sectorul 1 a fost inaugurat Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată, aflat pe Bd. Mareșal Averescu nr. 17, cu o capacitate de 30 de locuri. Modelul implementat în această creșă s-a bucurat de un mare succes în rândul comunității locale. De aceea, conceptul de educație RODACIE funcționează în prezent în trei creșe din Sectorul 1: Creșa Vrancei (180 de locuri), Creșa din Mareșal Averescu nr. 17 și Creșa "Sfântul Nicolae", inaugurată astăzi.

Vezi si: Educație pentru Viață, program pentru mii de elevi din Sectorul 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel