Dan Tudorache, ajutoare la oamenii săraci din Raionul Orhei, Basarabia

Crişan Andreescu / 17 mai 2018 / 14:29 Salveaza PDF Comentarii
Ajutoare Orhei
Ajutoare Orhei

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1,  a primit mulțumiri din partea autorităților Raionului Orhei pentru ajutoarele trimise în urmă cu câteva zile.

Convoiul umanitar cu cele 12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 în Basarabia a ajuns la oamenii săraci din Raionul Orhei. Ajutoarele au fost distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri.

Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficială, mulțumiri comunității Sectorului 1 și Primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea arătată față de românii de peste Prut care au nevoie de ajutor.

"Îmi exprim înaltul meu respect și recunoștință pentru inițiativa, generozitatea și receptivitatea de care ați dat dovadă în colectarea, organizarea și transportarea impunătorului lot de ajutoare pentru comunitățile Raionului Orhei", se precizează în scrisoarea de mulțumite a Președintelui Tudor Golub.

La realizarea acțiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acțiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăți din Raionul Orhei se înscrie exact în această sferă. Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28