EXCLUSIV  Dan Tănasă, UMILIT crunt de 1 Decembrie. "Gestul este inacceptabil"

Dan Tănasă, jurnalistul care scrie din 2008 despre abuzurile administraţiei publice locale din Covasna şi Harghita şi a câştigat numeroase procese în instanţele din Romania împotriva autorităţilor locale din cele două judeţe, a avut parte de o umilință cruntă în Ungaria chiar de Ziua Națională a României. 

Mai precis, la finalul unui eveniment, o comemorare a Diviziei Secuieşti, în prezența oficialităților ungare, în piața publică, Csibi Barna a pus în scenă un moment în care jurnalistul a fost batjocorit. Acesta a afișat o fotografie trucată în care Dan Tănasă apare ținând în mâini o foaie cu mesajul "Sunt securist. Scuipă-mă". Csibi Barna nu s-a oprit aici. A rostit și un discurs în care a incitat la ură și i-a invitat pe oameni să îl scuipe pe candidatul partidului Alianța Noastră România la alegerile parlamentare. Contactat de DC News, Dan Tănasă a spus că Ministerului Afacerilor Externe ar trebui să ia poziție în acest caz.

"Nu mă mai surprind astfel de chestiuni. În momentul în care ai de-a face cu amenințări din partea unui primar UDMR în casa părinților tăi... ce face Csibi Barna nu are cum să mă mai mire", ne-a spus jurnalistul.

[citeste si]

"Situația este extrem de gravă. Noi vorbim despre un fapt care s-a petrecut în spațiul public, într-o piață centrală dintr-un oraș din Ungaria. A avut loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, iar la eveniment au participat oficiali ai statului ungar. Partea în care s-a dat în spectacol Csibi Barna vine la sfârșitul unei comemorări oficiale. Întâmplarea nu a avut loc în livada cuiva, în spatele casei. Acesta este și motivul pentru care se impune o reacție a Ministerului Afacerilor Externe de la București. Gestul este o amenințare publică a unui individ trimis în judecată în România pentru promovarea fascismului. Dacă acest fapt nu avea loc într-un spațiu public din Ungaria, în prezența unor oficialități, nici nu reacționam. Noi vorbim despre o chestiune foarte gravă. Eu sunt cetățean român, am dreptul la demnitate și la imagine. Mai mult decât atât, sunt persoană publică și candidat la alegerile parlamentare. Știți de câte ori am luat poziție cu privire la anumite excese și derapaje. Gestul acesta este impardonabil, inacceptabil", a mai declarat jurnalistul pentru DC News.

Ungaria anului 1944

Dan Tănasă ne-a spus că momentul în care a fost umilit pare desprins din Ungaria anului 1944.

"Las la o parte că am fost batjocorit, dar scena este de Ungaria 1944. Nu încape niciun dubiu. Ce s-a întâmplat nu are legătură cu persoana mea, are legătură cu un principiu și anume o persoană care militează pașnic, civilizat și legal pe un subiect nu poate fi tratată într-un asemenea mod pe teritoriul altui stat fără ca Ministerul Afacerilor Externe să reacționeze. Nu este vorba despre mine, putea fi vorba de oricine altcineva. Acesta este un moment în care ar trebui să existe niște lideri politici care să spună: 'domnilor, stop joc'. Liviu Dragnea, Victor Ponta, Lia Olguța Vasilescu, Nicușor Dan poate ar trebui să zică 'stop cadru'. Nu este vorba de mine. Repet: nu putem permite ca un român să fie batjocorit. Pentru ce? Nu am făcut nimic rău. Am luptat pentru drepturile românilor. Un cetățean român nu poate fi terfelit în acest mod, în spațiul public, în prezența unor oficiali. Este inacceptabil", a subliniat Dan Tănasă, candidatul Alianța Noastră România la alegerile parlamentare.

Imaginile umilinței sunt postate aici ->> http://www.dantanasa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel