Dan Suciu speră să câștige procesul cu Guvernul, MFP și ANAF

dreptate
dreptate

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, aflat într-un proces cu mai multe instituții ale statului legat de legislaţia drepturilor de autor, speră să aibă câștig de cauză, informează NewsIn.

„Sunt într-un proces cu Guvernul, ministerul de Finanţe şi ANAF. Probabil ştiţi speţa. E una interesantă. Consider că este o situaţie cel puţin inedită să am acest proces. Sper să îl câştigăm (...) Deci merg în continuare cu procesul”, a mărturisit, marți, Dan Suciu.

Dan Suciu, împreună cu un grup de jurnalişti, revoltați de decizia forurilor decizionale de a le percepe,  retroactiv, TVA pe veniturile încasate din drepturile de autor aferente activităţilor independente pe care le-au prestat în ultimii cinci ani, au dat statul statul în judecată, prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea, într-un proces colectiv.

De asemenea, Dan Suciu a dorit să precizeze că  Hotărârea de guvern pe care o contestă este din anul 2004, şi mai sunt nişte ordine din 2008, „deci despre ce Guvern vorbim?”. „Evident că există o continuitate juridică a Executivului, dar cred că mulţi dintre noi am avut la un moment dat divergenţe cu angajatorul. La mine întâmplător s-a creat această situaţie nu în timp ce lucram aici, ci în timp ce lucram în altă parte”, a explicat Dan Suciu.

Despre ineditul situației în care se află, la momentul actual, privind procesul cu instituția la care este angajat, Dan Suciu a precizat că rolul său este de a informa mass-media și de a explica ceea ce se întâmplă la ședințele de guvern și în cadrul instituției guvernamentale, și nu acela de avocat pledant la procesele Guvernului în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel