Dan Șanta, vicepreședinte al Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune

Dan Șanta, Director Relații Internaționale Radio România, a fost reales prin vot într-un nou mandat de vicepreședinte al Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune (URTI).

Cea de-a 75-a Adunare Generală URTI s-a desfășurat la Yaoundé, în Camerun. Realegerea lui Dan Șanta în această funcție, pentru al șaselea mandat consecutiv, reafirmă rolul Radio România în cadrul celei mai vechi organizații de radio și televiziune din lume și reprezintă o confirmare a continuării proiectelor de cooperare cu URTI aflate în derulare.

Înființată în 1946, sub dublul patronaj al UNESCO și al Radiodifuziunii Franceze, URTI este prima alianță de media constituită imediat după cel de-al Doilea Război Mondial în speranța că o aducere împreună a posturilor publice de radio ar putea reprezenta un vector puternic în menținerea păcii și în promovarea cunoașterii reciproce prin cultură și educație. Astăzi, URTI numără peste 60 de posturi de radio și televiziune membre din întreaga lume, între care Radio France, RTBF (Belgia), TVP (Polonia), ERT (Grecia), MTV (Ungaria), RTP (Portugalia) și Radio România.

Radio România și-a asumat un rol activ în cadrul U.R.T.I., derulând numeroase proiecte de cooperare cu membrii organizației, iar în ultimii ani a contribuit în mod special la dezvoltarea unei platforme de dialog între membrii U.R.T.I. și ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union).

Dan Șanta a studiat filosofia la Universitatea Babeş-Bolyai de la Cluj, fiind pasionat de istoria filosofiei şi de hermeneutică filosofică. Tot acolo şi-a dat doctoratul, sub conducerea eminentului profesor Tudor Cătineanu. O vreme a fost cadru universitar în oraşul de pe Someş.

Multilingvismul său şi calităţile de mediator l-au purtat pe Dan Şanta departe de lumea universitară. A venit la Radio Romania în 1998, iar munca sa a ajutat Societatea Română de Radiodifuziune să devină un actor important în sînul comunităţii internaţionale de radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel