DNA cere arestarea preventivă a lui Dan Radu Rușanu

rusanu-dna
rusanu-dna

Dan Radu Rușanu  s-a prezentat, marți, la DNA, în dosarul Carpatica-ASF. Surse DC News au declarat că președintele ASF a fost reținut la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru 24 de ore. Procurorii vor cere Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Rușanu, a fost acuzat de procurori de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, dar și că a făcut demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României.

O nouă acuzație pentru Dan Radu Rușanu este că săptămâna trecută ar fi încercat să influențeze anumiți martori din dosarul Carpatica și să favorizeze infractorul.

Vezi și: Dan Radu Rușanu, președinte ASF: Legăturile dintre Astra Asigurări și CNADNR. “Demisia, la dispoziția Parlamentului”

Vinerea trecută, după ce a dat pentru prima oară cu subsemnatul la DNA în dosarul Carpatica, președintele ASF a declarat că: "Eu cred că are legătură mai mult cu Astra decât cu ordonanța, pentru că ați văzut și dumneavoastră o declarație a domnului președinte Băsescu, care a spus că pentru acțiunea nejustificată la Astra va trebui să răspundă conducerea incompetentă a ASF-ului. Vom vedea peste două, trei, patru săptămâni, dacă acțiunea incompetenților de la ASF a fost nejustificată vizavi de Astra sau domnul președinte Băsescu probabil a spus că acțiunea este nejustificată pentru a-și apăra prietenul Dan Adamescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel