Dan Nica, avertisment către PPE şi PNL: Să înceteze să mai pună presiune pe magistraţi

Dan Nica
Dan Nica

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă cele mai recente poziţii ale Partidului Popular European, Manfred Weber şi atrage atenţia că acestea reprezintă un atac grav asupra independenţei Justiţiei din România.

"Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor şi judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României. 

Este inacceptabil ca un candidat pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene să spună magistraţilor români cum să soluţioneze dosare şi este grav că PNL nu sancţionează aceste presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar din ţara noastră. Este o complicitate electorală între PNL şi PPE care are ca rezultat denigrarea României. 

PNL trebuie să spună public dacă susţine sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziţii din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistraţi şi serviciile de informaţii, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană", a declarat Dan Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel