Dan Negru: A fost o curvă. Cea mai cunoscută fufă de la noi

Dan Negru, datorită meseriei pe care o are, cunoaște mulți oameni frumoși și o tolbă de povești interesante despre persoane care au rămas în istorie.

În emisiunea pe care o prezintă <<Te pui cu blondele?>>, vedeta de la Antena 1 are doar invitați de seamă - de la Corneliu Vadim Tudor la Florin Piersic. Ultima poveste interesantă pe care invitații săi au spus-o a fost despre Mița Biciclista.

"Prima femeie care a avut o bicicletă în România a fost o curvă, Mița Biciclista, cea mai cunoscută fufă de la noi. I-a avut amanți pe Nicolae Grigorescu, Octavian Goga sau regele Ferdinand care i-a dat și o casă în București. Femeia a trăit în lux și porecla îi vine de la redactorul-șef al unui ziar important căruia i-a refuzat o partidă de amor și care i-a trecut mereu numele de Mița Biciclista în ziare...

De atunci, fufele ocupau ziarele in România. Povestea întreagă o spun Vadim și Țopescu în seara asta la "Blonde"... În cei șapte ani de "Blonde", două televiziuni mi-au propus proiecte de quizz, dar toți căutau quizz-ul sobru, cel care te trage de urechi dacă nu știi răspunsul. Țin minte perioada când "Blondele" se intersectau cu "Vrei sa fii milionar" un super quizz care însă n-a prins la noi tocmai pentru că respecta severitatea englezească, fără zâmbete pe buze", a scris Dan Negru pe Facebook.

Cum mai era cunoscută Mița Biciclista

Maria Mihăescu s-a născut în anul 1885, în Prahova, și a murit în anul 1968. A fost supranumită Mița Biciclista sau Mița Cotroceanca. A fost o femeie faimoasă din perioada interbelică din România, datorită frumuseții sale, dar mai ales datorită imaginii sale nonconformiste din acea perioadă, imagine rezultată din viața amoroasă și din plimbările sale cu bicicleta pe străzile Bucureștiului. Renumele și l-a câștigat în anul 1898, datorită unui ziarist amorezat de aceasta, George Ranetti, care a observat-o într-una din plimbările sale cu bicicleta pe Calea Victoriei.

Cunoscută ca fiind prima femeie din România care a mers pe bicicletă, Mița a fost bănuită că ar fi avut legături amoroase cu mari nume ale perioadei interbelice: Regele Ferdinand (de la care a primit casa din Piața Amzei, casă care îi poartă azi numele, Mița Biciclista), Octavian Goga, Nicolae Grigorescu sau chiar regele Manuel al Portugaliei.

Porecla de Mița Cotroceanca a obținut-o datorită presupusei legături cu regele Ferdinand și a bârfelor de la Curtea Regală din Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel