Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Dan Negru: ”A doua zi, au găsit trupul fetiței moarte”. Despre cine vorbește

DCNews Team / 27 ian 2014 / 09:19
Dan Negru
Dan Negru

Dan Negru a transmis un mesaj de suflet tuturor admiratorilor săi.

Celebrul prezentator TV și-a îndemnat prietenii virtuali să mai lase sceptrul lor din mână - telecomanda - în detrimentul unei cărți cu povești. În zilele geroase în care nămeții acoperă orice suflare, vedeta recomandă citirea unei povești scrise de Hans Christian Andersen - ”Fetița cu chibrituri”.  Iată mesajul lui Dan Negru postat pe o rețea de socializare:

”Căutați-l pe Andersen în duminicile geroase. E preferabil televizorului... Cu puțin timp înainte de moarte, Andersen a vorbit cu un compozitor cu privire la muzica pentru funeraliile sale, spunând: „Cei mai mulți oameni care vor urma după sicriul meu vor fi copii, așa că faceți în așa fel încît ritmul să țină timpul cu pași lor mici”. "Era un ger grozav afară... Fetița nu avea nimic pe cap şi fulgii de zăpadă cădeau pe părul ei blond. Era desculţă. Fusese încălţată cu pantofii mamei sale, ce îi erau mari. Se așeză pe caldarâm și aprinse un chibrit şi o văzu chiar pe bunica. Ştia că o să dispară când se va stinge chibritul. Fetița o strigă să o ia şi pe ea şi aprinse unul după altul toate chibriturile. În lumina lor, bunica a luat-o în braţe şi s-a înălţat cu ea la cer.

A doua zi de dimineaţă oamenii găsiră trupul fetiţei moarte, cu zâmbetul pe faţă. În jurul ei erau chibriturile arse. O compătimiră, fără să ştie ce lumină şi ce bucurie îi adusese ei iarna de afara..." Hans Christian Andersen a scris-o la 1848 și când e ger afară mi-o reamintesc, mereu. Căutați-l pe Andersen în duminicile geroase”, au fost rândurile scrise de vedeta de la Antena 1.

Hans Christian Andersen a fost scriitor și poet danez, celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se numără „Crăiasa Zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” și „Rățușca cea urâtă”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25