Dan Negru: A murit fiica lui Blaga, Dorli Blaga

A murit Dorli Blaga, fiica poetului și filosofului Lucian Blaga. Anunțul a fost făcut de Dan Negru, miercuri, pe contul său de Facebook.

„A murit fiica lui Blaga, Dorli Blaga. Postarea de mai jos e degeaba de acum. Sunt mâhnit că n-am reușit să-mi conving colegii din tv așa cum am scris atunci...”, a scris, miercuri, Dan Negru pe contul său de Facebook.

Dan Negru a făcut trimitere la o postare din 13 octombrie: „Am trecut pe aici acum și mi-am amintit că la Alba Iulia trăiește fiica unei legende: Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga. La 91 de ani e perfect lucidă și poveștile ei despre personalitățile pe care le-a întâlnit sunt extraordinare. Le-aș propune colegilor mei din televiziuni, acu' când se pregătesc programele de 1 Decembrie, să o ia în seamă pe fiica lui Blaga.

Poveștile ei vor aduce aplauze și onoare televiziunii care le va difuza. Căutați-o pe fiica lui Lucian Blaga!

Viața e o plimbare spre somn , zicea tatăl lui Dorli. Faceți o plimbare la Alba și arătați-o la tv de 1 decembrie. Cât încă se mai poate! Tatăl ei are o statuie sau o stradă în fiecare oraș românesc...”

Iată postarea lui Dan Negru:

Dorli Blaga s-a născut la data de 2 mai 1930, la Berna, Elveția unde tatăl ei, Lucian Blaga, lucra în calitate de atașat de presă la Legația Română. Numele de alint Dorli este, de fapt, un derivat de la cuvântul „dor”, unul din simbolurile centrale ale poeziei lui Blaga, scrisă mai ales în perioada în care acesta a fost atașat cultural la legațiile românești din Elveția sau Portugalia, notează Wikipedia.

În 1957, Dorli Blaga s-a măritat cu profesorul Tudor Bugnariu, care era cu 21 ani mai în vârstă decât ea. 

În perioada 1962 - 1967, Dorli Blaga a lucrat la Institutul de Documentare Tehnică. În 1967, s-a transferat la Consiliul Național al Cercetării Științifice unde a lucrat, până în 1972, la Comisia Plan Sinteză. În 1972 a revenit la Institutul de Documentare Tehnică, lucrând în calitate de redactor responsabil pentru publicația „Cercetare științifică dezvoltare tehnologică”, publicație realizată pe baza documentelor UNESCO și ONU.

Dorli Blaga a fost împuternicită de Lucian Blaga, prin testamentul său, să îi administreze opera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel