Dan Motreanu: La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă, PSD răspunde cu un atac pe la spate. Adevărul va ieși la lumină

Dan Motreanu, PNL/ Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Dan Motreanu, PNL/ Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderul PNL Dan Motreanu critică PSD pentru ceea ce numește ”viclenie și perfidie”. 

”Adevărul despre situația finanțelor țării se știe! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, îl cunoaște fiecare angajat din Ministerul Finanțelor și din ANAF. Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre "parteneriatul" cu PSD! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă, ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie! Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni. Nu le răspund lor, mă adresez românilor care merită să știe adevărul. Încasările ANAF au crescut față de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuș, dar Adrian Câciu a ”reușit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deși a introdus noi taxe. Vorbele goale ale pesediștilor nu pot acoperi incompetența ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanțelor și adevărul va ieși la lumină. Adevărul pe care deja îl știm!” a scris prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, pe Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (sigla-epp-motreanu_28742500.jpg)

Citește și: Rotativa s-a amânat, PNL şi PSD îşi lansează săgeţi. Parlamentari liberali dau vina pe Adrian Câciu pentru demisia lui Heiuş de la ANAF. Budăi, luat şi el la ţintă

”Pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite și taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei. Așadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare. Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat” a acuzat Adrian Câciu, ministru de Finanțe social-democrat, după demisia lui Lucian Heiuș de la conducerea ANAF. 

”Programul de încasări este net 156,9 miliarde lei, iar declaratul de care spune dânsul este declaratul brut 159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 de pensii, fondul de tranziție energetică, contribuții de sănătate, etc, în total 16,7 miliarde lei) și mai rămân net declarate 142,6 miliarde lei. ANAF a încasat 148 miliarde lei cu 5,5 miliarde mai mult față de totalul declarat net” a precizat ulterior Lucian Heiuș. 

Vezi aici mesajele complete

Curios este că acuzațiile lui Adrian Câciu vin în contextul în care Lucian Heiuș nu și-a dat demisia din cauza vreunei acuzații de incompetență, ci pentru că așa s-au înțeles PSD și PNL în contextul rotativei: Dacă PNL ia Finanțele, PSD preia șefia ANAF. Lucian Heiuș chiar și-a exprimat părerile de rău că nu poate duce la bun sfârșit ce a început. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel