Dan Mircea Cipariu reacționează după acuzațiile lui Nicolae Manolescu

Scriitorul Dan Mircea Cipariu afirmă că nu a scris nimic care să poată fi considerat atac la persoană sau prin care să prejudicieze imaginea unei instituţii şi îl caracterizează pe preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, drept 'un manager fără operă'. Precizările acestuia vin în urma afirmaţiilor preşedintelui USR, Nicolae Manolescu, care a susţinut că acesta ar fi lansat insulte şi calomnii de pe site-ul propriu.

'Nu am scris şi semnat nimic prin care să realizez atacuri la persoană sau care să lezeze drepturile fundamentale ale omului! Nu am scris nimic prin care să prejudiciez imaginea unei instituţii, care şi-a angajat ea însăşi un PR nociv. Pagina de Facebook a directorului de imagine al USR este locul public de unde sunt lansate comunicate belicoase şi ameninţătoare la adresa membrilor USR. Niciun gând, niciun cuvânt, nicio acţiune a subsemnatului nu s-a referit la situaţia - oricum dramatică - a scriitorilor pensionaţi care primesc o pensie derizorie de la bugetul de stat prin adeverinţa de membru al USR', afirmă scriitorul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

El susţine că nu îşi doreşte nicio funcţie în conducerea Uniunii Scriitorilor și că,în opinia sa, 'preşedintele USR este un critic literar important, dar un manager fără operă'.

'Preşedintele USR este un critic literar important al literaturii noastre, dar un manager fără operă, sfătuit dezastruos de echipa sa. Faptul că nu sunt înscrise, din 1998, organele de conducere ale USR în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor este dovada clară că echipa preşedintelui USR este neprofesionistă. Această echipă s-a descalificat şi se descalifică şi prin lipsa de transparenţă a actului de conducere executivă şi prin refuzul de a dialoga cu cei care sunt nemulţumiţi de felul în care preşedintele şi echipa sa guvernează la USR',mai spune  Cipariu.

Citește și: Scandal. ActiveWatch: USR - PCR?. Mentalități totalitare

ActiveWatch aprecia miercuri că, prin încercările de a reprima vocile critice din interior la adresa instituţiei, Uniunea Scriitorilor din România (USR) face dovada unor mentalităţi totalitare şi îşi încalcă menirea statutară de a promova libertatea de opinie şi de expresie.

În replică, preşedintele USR, Nicolae Manolescu, a precizat pentru sursa citată, că nu comentează afirmaţiile ActiveWatch, recomandându-i lui Mircea Toma să vadă 'insultele şi calomniile' de pe site-urile celor sancţionaţi de USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel