Dan Iosif, scandal pe funcții: ”Ați plecat să vă faceți primari, nu să luptați la Revoluție”. Ce nu a apărut NICIODATĂ la TV - VIDEO

Dan Iosif, revoluționar și ulterior important lider politic, fost membru PSD, decedat în 2007, apare într-un material despre Revoluție.

Filmările în care este surprins Dan Iosif au apărut recent pe internet, postate pe rețeaua YouTube, iar potrivit titlului sunt realizate în perioada 24-27 decembrie 1989, și sunt sustrase din arhiva SRI.

Dan Iosif a fost unul din liderii Revoluției din Decembrie 1989 în București, participant la Baricada de la Inter.

Pe filmări se poate observa cum Dan Iosif le reproșează altor revoluționari că nu au luptat și că sunt oportuniști care caută funcții și ajutoare. La trei decenii de atunci, situația și acuzele între revoluționari par la fel de prezente.

„Eu niciodată nu am avut timp să vă verific. Așa cum dumneavoastră susțineți că au venit alți oameni după (n.r. - după Revoluție) între noi, așa și eu susțin că dumneavoastră ați venit între noi după. 

Pentru că dumneavoastră ați fost prima implicată. Noi am purtat o discuție în urma unor sesizări din partea unor băieți de la punctul dumneavoastră de lucru care susțin că v-ați erijat în șef, că folosiți un ton foarte autoritar și insultați oamenii grosolan. V-am atras atenția, cu o mică scenă de isterie. Mi-ați spus că plecați acasă, sunteți liberă să plecați. Dar eu vă rog frumos, fiind medic de specialitate, mai bine să vă temperați și să ne ajutați”.

Dan Iosif: ”Nu ați luptat! Ați plecat să vă faceți primari, nu să luptați la Revoluție”

„V-am rugat pe toți care ați participat la această acțiune de apărare a Palatului să plecați la locurile dumneavoastră de muncă pentru că acolo are țara mai mare nevoie. V-am rugat pe toți! V-am rugat pe absolut toți, dacă doriți să ajutați Frontul acesta pentru care au murit oameni, după cele opt ore de program să vă prezentați acolo unde am fost trimiși în baza delegației, adică la Gărzile Patriotice să apărăm obiectivele importante care sunt în Capitală. Toți mi-ați spus că e o bătaie de joc și vreți să fiți șefi! (...) Eu sunt sătul de minciuni. Am și eu o fetiță, eu nu mi-am dus fetița în siguranță, e în această clădire cu mine. Pentru că nu am vrut să mă rup de colegii care m-au rugat să stau cu ei. Așa cum știe toată lumea, suntem în alarmă de gradul zero. În orice minut se poate deschide focul asupra clădirii. Dar eu mi-am adus copilul aici, nu m-am dus să mă vait.

Nu am susținut că mie mi s-a făcut o nedreptate că mi s-a dat o diplomă. Eu, recunosc, i-am dat telefon domnului Mazilu și i-am zis să elibereze o diplomă onorifică fiecărui combatant.

Toți din această clădire când au plecat de acasă nu au plecat la Revoluție, au plecat să se facă primari, șefi și alte organe ierarhice. Nu meritați nimic! Niciunul nu ați luptat! În clădirea asta v-ați erijat după ce s-a oprit focul, v-ați ridicat numai cu pretenții. Șefi de punct de lucru, șefi de camere. Vă spun tot eu de ce a intervenit discordia între voi. Fiecare ați vrut să fumați un Kent, un BT și alte minuni. Acesta e adevărul curat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel