UPDATE Dan Diaconescu, eliberat din închisoare

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie eliberat condiţionat din închisoare.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv la Penitenciarul Rahova aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni închisoare primită pentru şantaj. Decizia este definitivă, urmând ca Dan Diaconescu să fie eliberat în cursul zilei de miercuri.

Cel mai probabil, in această seară, el va ieşi pe poarta închisorii.

Tribunalul Ilfov a respins contestaţia procurorilor şi a menţinut o decizie de eliberare luată de Judecătoria Sectorului 4 pe 27 octombrie. Dan Diaconescu a cerut să fie eliberat condiţionat în baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scăderea a 6 zile din pedeapsă pentru 30 de zile petrecute în condiţii improprii în închisoare.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj. Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu. De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarmă', difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel