Urmărește emisiunea live


Dan Cristian Popescu: Soluții de prevenție pentru a ține gripa la distanță în școlile din Sectorul 2

Dan Cristian Popescu, viceprimarul PNL al Sectorului 2
Dan Cristian Popescu, viceprimarul PNL al Sectorului 2

Dan Cristian Popescu, viceprimarul PNL al Sectorului 2, a anunțat că în urma măsurilor  de prevenție împotriva gripei sezoniere nicio unitate de învățământ nu a fost închisă.

Gripa face ravagii în toată țara. Numărul celor ce se prezintă la doctor cu simptome asociate virozelor respiratorii este din ce în ce mai mare, iar cei mai vulnerabili sunt, ca de obicei, copiii și bătrânii. Gripa sezonieră nu trebuie să ne sperie dar, totuși, trebuie să o tratăm cu seriozitate, ea fiind deja vinovată pentru decesul a doua persoane de când a început sezonul.

În sectorul 2, autoritățile locale au luate toate măsurile necesare pentru prevenția unei epidemii de gripă în școlile din sector, iar rezultatul s-a vazut: nicio unitate de învățământ nu a fost forțată șă își suspende cursurile din cauza epidemiei de gripă.

Întrebat cum a gestionat această problemă, viceprimarul PNL, Dan Cristian Popescu, ne-a împărtășit cum se luptă sectorul 2 cu gripa: „ La nivelul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2 s-au luat o serie de măsuri de prevenție și combatere a răspândirii virusului gripal în unitățile de învățământ. Pardoselile sunt curățate numai cu echipament special, cu abur. În sectorul 2 nu se mai folosește găleata cu mop, iar curățarea se face cu aspirator umed-uscat; se folosesc seturi de curățenie mobile, ce conțin detergenți în conformitate cu normativele din domeniu iar la nivelul fiecărei unități de învățământ se va constitui o comisie responsabilă cu monitorizarea respectării tuturor măsurilor.

Aceasta va asigura triajul elevilor într-un mod mai riguros și va asigura necesarul de medicamente la nivelul fiecărui cabinet medical din unitățile de învățământ. Preocuparea nostră permanentă este îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ din sectorul 2, iar prevenția face parte lista prioritățiilor mele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel