Dan Barna, voluntar la un centru drive-thru din București

Dan Barna / Foto gov.ro
Dan Barna / Foto gov.ro

Vicepremierul Dan Barna a fost sâmbătă voluntar la un centru de vaccinare drive-thru din sectorul 2 din București. 

Acesta susține că, în mediul rural, acolo unde autoritățile nu s-au implicat în campania de vaccinare, rezultatele „nu sunt spectaculoase”. Vicepremierul Dan Barna a distribuit în calitate de voluntar certificate de vaccinare într-un centru drive-thru din București.

„Am venit să transmit un mesaj de susținere, am venit să contribui puțin, după cum a fost posibil, să distribui în calitate de voluntar certificatele oamenilor care au venit să se vaccineze și să le mulțumesc, cerându-le totodată să mai vorbească cu prieteni, cu vecini, cu părinți să-i aducă aici la vaccinare”, a declarat Dan Barna.

Acesta susține că „pentru a scăpa de restricții, pentru a nu mai purta masca, singura soluție este să ne vaccinăm”.

Întrebat despre situația vaccinării în mediul rural, vicepremierul a spus că se înregistrează două tipuri de experiențe.

„Sunt zone unde primarii nu s-au implicat, nu au privit această campanie altfel decât o campanie națională, și acolo rezultatele nu sunt spectaculoase, cum sunt și exemple de bună practică, unde primarii și-au asumat această campanie, precum o campanie electorală”, a mai spus Dan Barna citat de Mediafax.

Premierul Florin Cîţu a trimis miniştrii în stradă, să promoveze vaccinarea

”Cred că românii au înțeles că singura soluție de a reveni la normalitate o reprezintă vaccinarea. Nu este nicio coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere. (...) Continuăm în același ritm și cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare, pentru a ne atinge ținta la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. (...) Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă, în țară, miniștri și secretari de stat la centre de vaccinare. Trebuie să se implice tot Guvernul, direct, în această campanie, iar săptămâna viitoare facem o acțiune, un fel de ședință de Guvern în stradă. Vom vorbi cu cetățenii după ce ies de la vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

Premierul Florin Cîţu a mai anunţat că persoanele vaccinate ar trebui să beneficieze de o viaţă normală, lucru care ar putea însemna chiar şi renunţarea la masca de protecţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel