Dan Andronic s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță, în Belgrad: Am avut un ȘOC, e schimbat mult

Jurnalistul Dan Andronic s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță în Serbia, la Belgrad. 

”M-am grăbit să fac această dezvăluire privind vizita la Belgrad pentru că ați difuzat imaginile cu Sebastian Ghiță. Este schimbat mult. Nu l-am recunoscut. Am avut un șoc când m-am întâlnit cu el. Față-n față, schimbările sunt șocante. Nu prea mai seamănă cu cel pe care l-am văzut în urmă cu câteva luni, e un alt om. E aproape o operație estetică fără să fie, sau cred că nu e. E schimbat ca atitudine, înfățișare. În privința faptului că a tăcut, trebuie să ținem cont că abia vineri a fost eliberat din arestul central, unde avea 9 metri pătrați, juca baschet două ore pe zi.” a spus Dan Andronic la Antena 3. 

[citeste si]

Jurnalistul a spus că a luat legătura cu Ghiță prin intermediul avocaților. ”Ne-am plimbat mult, am fost la restaurantul unde a fost arestat, am înțeles și teama pe care o avea, mi-a povestit toate circumstanțele fugii lui”, a mai spus Andronic. El a adăugat că lui Sebastian Ghiță i-a fost frică, acesta fiind motivul pentru care a fugit. 

”L-am întrebat dacă a fost contactat de cineva din România și a spus că nu. Existau informații că l-au căutat de la SRI...” a explicat Dan Andronic. 

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă Sebastian Ghiță se teme pentru viața sa, Dan Andronic a răspuns ”Da, a spus foarte clar că se teme pentru integritatea lui fizică și mentală”.

Adevărul despre prinderea lui Ghiță

Cât despre capturarea sau predarea lui Sebastian Ghiță în condițiile în care cu o săptămână înainte să fie descoperit, cineva lansa pe piața din România că a fost ucis Sebastian Ghiță, Dan Andronic a precizat că va lămuri acest aspect în materialul pe care-l va publica: ”Există o doză de adevăr, a existat o întreagă operațiune a autorităților române prin care s-a încercat ca Sebastian Ghiță să facă mișcări bruște, și-ar fi dorit tare mult ca el să plece din Serbia, să se ducă în oricare alte țară și, pentru asta, au făcut diverse operațiuni, inventând și fake news”.

Jurnalistul va lămuri dacă Sebastian Ghiță va cere azil politic în Serbia. Dan Andronic a precizat că Sebastian Ghiță nu e resemnat, nu se consideră nici învins, nici că a învins sistemul. 

”O să relatez în materialul de luni ultima întâlnire pe care a avut-o cu conducerea SRI”, a spus Dan Andronic. El a adăugat că ”după părerea mea, a plecat printr-un punct de frontieră”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel