Dan Andronic, noi AUDIERI, despre prezidențialele din 2009

Jurnalistul Dan Andronic urmează să fie din nou audiat, după afirmațiile sale cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. 

Președintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat: ”În legătură cu afirmaţiile făcute de un jurnalist, Dan Andronic, într-o publicaţie, făcute în cursul zilei de ieri, pot să vă spun: Suntem atenţi la tot ce se publică în presă legat de activitatea SRI şi cadrelor acestui serviciu. Nu ne-am propus în niciun moment să interferăm activitatea comisiei cu activitatea altor instituţii ale statului. O implicare a SRI, a DNA, a altor instituţii din sistemul de securitate naţională sau de justiţie în procesul electoral ar fi foarte gravă şi lucrul ăsta nu ar face decât să submineze bazele democratice ale statului român. După îndelungi consultări am constatat cu toţii că nu avem în articolul publicat elemente suficiente care să ne contureze implicarea SRI în procesul electoral, dar am considerat că este util să-l invităm pe Dan Andronic în cursul săptămânii viitoare la audieri pentru a veni cu date şi informaţii precise”. 

Membrii comisiei parlamentare vor verifica doar ceea ce are legătură cu SRI. 

”Deocamdată, avem o poveste care este ambalată frumos. Am recitit de mai multe ori articolul respectiv, dar nu am putut trage o concluzie. În schimb, ştiu că există o preocupare a opiniei publice legat de acest subiect, după cum am spus că o implicare a SRI în procesul electoral ar fi foarte gravă. Din aceste motive îl vom chema la audieri, dacă ne rezultă elemente concrete vom merge mai departe, dacă nu ne rezultă elemente concrete şi rămânem în sfera afirmaţiilor generale fără niciun fel de indicii concrete, evident că vom clasa cauza pentru că nu avem de ce să pierdem vremea. Nu vreau să facem ca la fotbal, ştiţi că uneori te duci după fente şi nu am vrea să facem asta”, a mai spus Ţuţuianu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel