Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1

Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.

În acest an au mai fost confirmate în Dâmboviţa alte nouă cazuri de AH1N1. În perioada de monitorizare 1-7 februarie 2016 s-a primit de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte un număr de 7 probe de exudat nazofaringian, în vederea stabilirii diagnosticului de laborator pentru 7 pacienţi suspicionaţi cu gripă.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar din aceste probe două cazuri au fost confirmate cu virus gripal sezonier AH1N1, un caz infirmat, iar patru sunt încă în lucru, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Cele două confirmări au fost pentru doi bolnavi din mediul rural, cu vârste de 48 şi 54 de ani, unul dintre pacienţi fiind transferat într-o unitate medicală din Bucureşti. Numărul îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii rămâne în limitele prognozate pentru această perioadă şi este mai mic decât cel din acelaşi interval al anului 2015.

Dacă în anul precedent aveam 181 de cazuri internate, dintr-un total de 1.979 de viroze respiratorii, în acest an au fost internate 33 de cazuri din cele 1.524 de afecţiuni respiratorii diagnosticate, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Pentru prevenirea acestor tipuri de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa recomandă în continuare să se respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să se evite contactul cu persoanele bolnave şi prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel