Damasc. Un atac cu bombă a ucis 14 persoane

Pixabay
Pixabay

Un atac cu bombă ce a avut loc în Damasc asupra unui autobuz militar a ucis 14 persoane. 

Un atac cu bombă asupra unui autobuz militar din centrul Damascului a ucis 14 persoane, spun presa siriană de stat, conform BBC. Două dispozitive atașate vehiculului au explodat când autovehicolul trecea pe sub podul Jisr al-Rais în timpul orei de vârf a dimineții, a raportat agenția de știri Sana.

Deși Siria a fost implicată în războiul civil de un deceniu, astfel de atacuri în capitală sunt din ce în ce mai rare. Curând după atac, focurile de armă ale armatei ar fi ucis, de asemenea, cel puțin 10 persoane în zona de nord-vest, stăpânită de opoziție. Regiunea este ultima fortăreață a grupărilor rebele și jihadiste care încearcă să îl răstoarne pe președintele Bashar al-Assad din 2011.

Sute de mii de morți ai războiului civil

Războiul a lăsat în urmă cel puțin 350.000 de oameni morți și a făcut ca jumătate din populație să-și părăsească casele, trimițând aproape șase milioane de refugiați în străinătate. Bombardamentul de miercuri din Damasc a fost cel mai mortal atac din oraș din martie 2017 și până astăzi, când 31 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaș de la complexul principal al instanței supreme, care a fost revendicat de grupul jihadist Statul Islamic (IS).

"Dormeam când am auzit o explozie puternică. M-am trezit și am văzut un autobuz în flăcări, care s-a oprit după ce a lovit trotuarul", a declarat pentru agenția de presă AFP Abu Ahmed, vânzător de fructe la o piață de lângă pod. „Am auzit ulterior sunetul unei a doua explozii, dar aceasta nu a fost la fel de puternică ca prima”.

A treia bombă a fost dezamorsată

Videoclipul de la fața locului a arătat rămășițele carbonizate ale autobuzului, cu fum ieșind din ferestrele sparte în timp ce pompierii au stins flăcările. Sana a spus că inginerii militari au dezamorsat un al treilea dispozitiv exploziv care căzuse din vehicul.

Ministrul de interne Mohammed al-Rahman a declarat pentru televiziunea de stat că forțele de securitate vor „urmări teroriștii care au comis această crimă urâtă oriunde s-ar afla”.

Niciun grup nu a spus încă dacă se află în spatele bombardamentului, dar suspiciunea cade asupra IS, care a atacat mai multe vehicule militare din estul țării în cursul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel