Dalai Lama, urmărit de peste 7.000 de oameni la o conferinţă budistă

dalai lama la conferinta budista
dalai lama la conferinta budista

Peste 7.000 de practicanţi ai budismului şi simpatizanţi au urmărit, sâmbătă, la Toulouse, în sud-vestul Franţei, prima dintre cele trei zile de conferinţe ale lui Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, o participare record pentru un astfel de eveniment.

Primit cu aplauze, Dalai Lama s-a aşezat pe un tron ridicat în mijlocul scenei unei săli de spectacole, de unde a ascultat "sutra inimii", recitată de o practicantă.

Dalai Lama, în vârstă de 76 de ani, şi-a început discursul în faţa a sute de practicanţi - francezi şi străini - aşezaţi în faţa scenei şi a altor câtorva mii aflaţi în tribune, afirmând că aceştia trebuie să fie "budişti ai secolului XXI, plini de cunoştinţe şi competenţe" şi să "cunoască ei însuşi cât mai bine posibil" textele, "păstrându-şi spiritul deschis".

Acest ciclu de conferinţe este cel de-al şaptelea pe care laureatul Premiului Nobel pentru Pace îl susţine din 1991 în Franţa, unde numărul practicanţilor budismului este estimat la 800.000.

Liderul budiştilor tibetani, Dalai Lama este considerat de cei care îl venerează drept încarnarea primului Dalai Lama, născut în 1391. Figură istorică a luptei pentru drepturile tibetanilor împotriva Guvernului chinez, el a renunţat recent la responsabilităţile sale politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel