Dalai Lama despre fericire. Ce este fericirea? Tot ceea ce trebuie să citim astăzi cu toții

fericire
fericire

Cuvintele lui Dalai Lama pot schimba mult percepția asupa lumii și a ceea ce suntem. Ce este fericirea și ce ne face cu adevărat fericiți. Iată un articol interesant și vezi cum te poate schimba și pe tine. 

La un moment dat în viață, fiecare dintre noi ajungem să ne întrebăm ce este fericirea, iar fiecare persoană de pe acest pământ încearcă continuu să înțeleagă care este sensul fericirii și cum să o urmărești și chiar dacă nu urmărim asta în mod direct, fiecare acțiune a noastră împlică dorința de a fi fericiți.

Lucrurile care considerăm că ne fac fericiți

Călătorim până în cealaltă parte a lumii sperând să găsim fericirea în cadrul unei noi culturi. Se spune că relațiile aduc bucurie deplină, așa că o căutăm pentru totdeauna în brațele altei persoane.

Părăsim locuri de muncă pentru că nu ne mai aduc pace și renunțăm la prietenii care ne dezamăgesc, cumpărăm lucruri noi, deoarece cele vechi nu ne mai fac să zâmbim.

Schimbăm casele și întâlnim vecini noi care ar putea umple liniștea din sufrageria noastră.

Modernizăm telefoanele și cumpărăm mașini noi pentru a le înlocui pe cele anterioare pentru a ne duce cu un pas mai aproape de fericire.

Ce spunea Dalai Lama


„Cel mai important factor în menținerea păcii în sine, în fața oricăror dificultăți, este atitudinea mentală a unuia. Dacă este denaturat de sentimente precum furie, atașament sau gelozie, atunci chiar și cel mai confortabil mediu nu va aduce pace. Pe de altă parte, dacă atitudinea unuia este, în general, calmă și blândă, atunci chiar și un mediu ostil va avea un efect redus asupra păcii interioare. Deoarece sursa de bază a păcii și a fericirii este atitudinea mentală proprie, merită să adopți mijloace pentru a o dezvolta într-un mod pozitiv", sunt cuvintele lui Dalai Lama, scrise pe o placă de lemn de la mănăstirea Kopan din Nepal, relatează elephantjournal.com.

Ce trebuie să înțelegem din cuvintele lui Dalai Lama


Cuvintele lui Dalai Lama ating o coardă importantă și pot schimba modelul condiționat al minții. În plus, acestea ne fac să înțelegem că de cele mai multe ori, căutăm fericirea în toate locurile greșite.

Astfel, călătoria, cumpărarea de lucruri noi, schimbarea caselor și desfășurarea romantismului ne face fericiți, dar doar temporar și așa fericirea pe care o căutăm din exterior este trecătoare. Acesta este motivul pentru care este dificil să-l păstrezi sau să-l simți pentru o perioadă lungă de timp.

Cu siguranță, fiecare dintre noi am pățit asta la un moment dat, o dată sau de mai multe ori. Spunem: „Nu voi mai fi niciodată atât de fericit" atunci când pierdem sursa fericirii noastre, fie că este vorba despre o persoană, un loc de muncă, un loc sau un lucru fizic. Cu toate acestea, în câteva zile, luni sau ani, redobândim aceeași cantitate de fericire dintr-o altă sursă nouă.

Ce contează cu adevărat în viață

Adevărul este că viața este plină de întârzieri. Iar a lucra la fericirea noastră eternă este un scut împotriva lor.

Da, viața ne va dezamăgi de multe ori și am putea reacționa în diferite moduri, de la furie sau agonie, dar cu toate astea, ceea ce contează cu adevărat este faptul că sub toate emoțiile tulburate se află o cantitate nedeterminată de fericire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel