Dalai Lama atenționează: Există prea mulți refugiați în Europa

În prezent există "prea mulți" refugiați în Europa, consideră liderul spiritual tibetan Dalai Lama, în opinia căruia acești migranți care caută protecție nu trebuie să rămână decât provizoriu la fața locului.

'Când privim chipul fiecărui refugiat, mai ales cele ale copiilor și femeilor, resimțim suferința lor și o ființă umană care are condiții de viață mai bune are responsabilitatea să-i ajute. Dar, pe de altă parte, există prea mulți, în prezent, în Europa, a declarat Dalai Lama într-un interviu publicat marți de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează AFP.

'Europa, Germania, în special, nu poate deveni o țară arabă, Germania este Germania', a adăugat el, referindu-se la faptul că majoritatea migranților provin din țări arabe ca Siria sau Irak.

Citește și: Ponta, ironie maximă la adresa lui Iohannis: Să ne rugăm la Dumnezeu...

'Este cu atât mai dificil pe plan practic. Și pe plan moral, consider de asemenea că acești refugiați nu ar trebui să fie primiți decât provizoriu. Obiectivul ar trebui să fie ca ei să revină (în țara lor) și să ajute la reconstrucția țării lor', a apreciat Dalai Lama, care trăiește el însuși în exil în India de peste 50 de ani, relatează Agerpres.

Dalai Lama și-a exprimat din nou speranța de a reveni în Tibet, China, 'poate în câțiva ani'. 'În cazul în care condițiile revenirii mele sunt întrunite sau cel puțin pentru o scurtă vizită, aceasta ar fi pentru mine o bucurie', a afirmat el.

Citește și: Bilanț OSDO: Bombardamentele Rusiei în Siria, soldate cu mii de victime

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel