Urmărește emisiunea live


Daimler, Volvo/Renault Iveco și DAF, amendă-record de la UE

Un grup de producători de camioane din Germania, Franța, Italia și Olanda vor primi o amendă-record, de 2,93 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari), de la Uniunea Europeană (UE), deoarece au format un cartel pentru a fixa un nivel ridicat și artificial al prețurilor pe socoteala consumatorilor, cel mai afectat fiind grupul german Daimler, a anunțat, marți, Comisia Europeană (CE), citată de AP și DPA.

"Este inacceptabil ca firmele MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco și DAF, responsabile pentru 90% dintre camioanele de tonaj mediu și mare produse în Europa, să fie parte a unui cartel, în loc să concureze una cu alta", a declarat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, scrie Agerpres.

Cele cinci companii au fixat prețurile timp de 14 ani și au obligat clienții să suporte costurile pentru îndeplinirea standardelor de mediu, susține Comisia Europeană.

MAN SE, subsidiară a Volkswagen, a scăpat de amenda de 1,2 miliarde de euro, întrucât a colaborat strâns cu autoritățile. Daimler și DAF vor primi amenzi record, de un miliard de euro, respectiv 753 milioane de euro, în timp ce Volvo/Renault și Iveco vor plăti amenzi de 670 milioane de euro, respectiv 495 milioane de euro.

Amenda depășește precedentul record de 1,47 miliarde de euro din 2012, când șapte companii au fost amendate, deoarece au format un cartel pentru a fixa prețurile televizoarelor și monitoarelor PC.

Principalii șase producători europeni de camioane au fost verificați de Comisia Europeană în perioada 1997 — 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel