Daily Mail: Ar putea NASA să declanșeze o INVAZIE EXTRATERESTRĂ? Planul de a transmite locația Pământului în spațiul cosmic ar putea provoca contact accidental cu civilizații necunoscute

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Un plan al NASA de a transmite locația Pământului în spațiul cosmic ar putea declanșa din neatenție o invazie extraterestră , au avertizat oamenii de știință de la Oxford.

Mesajul cu cod binar „Beacon In The Galaxy” va difuza informații despre sistemul solar, suprafața Pământului și umanitate către o parte a Căii Lactee identificată ca fiind cea mai probabilă casă a civilizațiilor extraterestre, transmite Daily Mail.

Este o versiune actualizată a mesajului Arecibo, care a trimis informații similare în spațiu în 1974 folosind un radiotelescop din Puerto Rico.

Oxford avertizează asupra riscului unei posibile invazii extraterestre

Cu toate acestea, Anders Sandberg, cercetător senior la Institutul Future of Humanity (FHI) din Oxford, a avertizat că împărtășirea unor astfel de informații prezintă un risc. 

El a declarat pentru The Daily Telegraph că, deși șansa ca mesajul să ajungă la o civilizație extraterestră a fost scăzută, „are un impact atât de mare încât trebuie să o iei destul de în serios”.

El a spus că „factorul chicotelii” din jurul căutării de inteligență extraterestră înseamnă că „mulți oameni pur și simplu refuză să ia în serios ceva legat de aceasta, ceea ce este păcat pentru că acestea sunt lucruri importante”.

Dr. Sandberg a mai spus, având în vedere dificultatea de a traversa spațiul interstelar, un mesaj primit chiar și de o civilizație foarte avansată ar putea echivala cu puțin mai mult decât o carte poștală care spune: „Mi-aș dori să fii aici”.

Toby Ord, colegul doctorului Sandberg la FHI, a susținut argumente similare în The Precipice, o carte publicată în 2020 în care a analizat riscurile existențiale și viitorul umanității.

Dr. Ord a spus că întrebarea principală este cu privire la raportul dintre civilizațiile pașnice în comparație cu cele ostile.

El a adăugat: ”Avem foarte puține dovezi despre acest lucru. Având în vedere că dezavantajul ar putea fi mult mai mare decât avantajul, aceasta nu mi se pare o situație bună în care să fac pași activi către contact”.

Mesajul, o invitație pentru extraterești să răspundă 

Mesajul planificat, care se va încheia cu o invitație pentru extratereștri să răspundă, include concepte matematice și fizice de bază pentru a stabili un mijloc universal de comunicare, urmate de informații despre compoziția biochimică a vieții de pe Pământ.

De asemenea, va difuza locația sistemului solar în relație cu grupuri majore de stele, precum și reprezentări digitalizate ale sistemului solar, suprafeței Pământului și bărbați și femei.

NASA nu intenționează să trimită mesajul în sine, ci propune în schimb ca acesta să fie difuzat de la Radiotelescopul sferic cu deschidere de cinci sute de metri din China și de la Allen Telescope Array al Institutului SETI din nordul Californiei.

Echipa de cercetători a proiectului a spus că, comunicarea „este o dezvoltare incredibil de interesantă în explorarea științifică a cosmosului”.

Semnal în spaţiu. Avertismentul lui Stephen Hawking, IGNORAT: Extratereştrii, dacă există, ar putea să nu ne vadă decât ca pe nişte bacterii

"Beacon în Space" sau "semnal în spaţiu" este ultimul proiect care încearcă să transmită locaţia planetei noastre, dar şi informaţii despre pământeni în spaţiul cosmic, în încercarea de a lua legătura cu civilizaţii extraterestre. 

Cu toate astea, avertismentul lui Stephen Hawking, din 2015, este ignorat. Acesta spunea că "dacă ne uităm la istorie, contactul dintre oameni şi organisme mai puţin inteligente a fost mereu dezastruos din punctul de vedere al părţii adverse.

La fel s-a întâmplat şi când o civilizaţie cu arme avansate a întâlnit una cu arme primitive. Extratereştrii ar putea să nu ne vadă decât ca pe nişte bacterii, fără valoare". 

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel