Daily Mail, în Ferentari, despre prostituție, droguri și crimă organizată

romi ferentari daily mail
romi ferentari daily mail

"Lungit pe treptele unui bloc parcă rupt din era sovietică, la marginea celei mai cunoscute mahalale din România, Iordan Rupa bea rachiu de mere și așteaptă să-i sune telefonul". Aceasta este imaginea cu care debutează un nou reportaj împotriva românilor, din ziarul britanic Daily mail.

Același Iordan, cu o căciulă de lână trasă bine pe urechi, gesticulează pe "străzile murdare, pline de câini vagabonzi, munți de moloz și gunoi". "Uită-te la acest loc", spune el. "Nu există nimic pentru noi aici. Nici locuri de muncă, nici bani. Dacă Dumnezeu este dispus, acest telefon va aduce șansa unei vieți mai bune". Din acest punct, este mai mult decât evident spre ce idee se îndreaptă reportajul britanic. Invazia românilor a invadat ziarele britanice.

Reporterul adaugă că Iordan are un unchi în Dalston, în nord-estul Londrei, care îi transferă, chiar în acel moment, bani pentru un bilet de avion doar dus. Iordan stă în Ferentari și până la aeroport va face o scurtă călătorie cu mașina. Dar, mai întâi, așteaptă telefonul care să confirme tranzacția. "Odată ce primesc telefonul, încep să împachetez. Va fi ultima zi alături de soția și copiii mei. Apoi, plec la Londra", a spus Iordan, potrivit Daily mail. Iordan, în Londra, ar vinde reviste. Pentru o zi de lucru primește 40 sau 45 de lire.

Ziarul britanic subliniază că unul din trei vânzători de reviste este român. Cei mai mulți dintre cei veniți din România sunt romi. Reporterul mai scrie că Iordan are 15 veri în Marea Britanie și că speră ca, până de Crăciun, să-i ducă și pe soția sa și pe cei doi copii mici. "Începând cu 1 ianuarie 2014, toți vor veni în Marea Britanie" avertizează ziarul britanic. Însă Iordan spune că va munci pe unde apucă: la ziare, în construcții sau la spălătorii auto. Ceea ce uită să sublinieze ziarul britanic este că românul de etnie romă nu vrea să cerșească, vrea să muncească pentru a câștiga bani pentru familia lui. Aceasta a fost și observația unui număr mare de comentatori britanici.

Ziarul britanic mai scrie că Ferentari este un cartier în care nu este recomandat să mergi. Se caracterizează prin trei elemente: droguri, prostituție stradală și crimă organizată. Reporterul mai scrie "Femeile, prea sărace pentru a-și lua un palton pe ele, iau un halat de casă și merg la magazinul din colț de unde-și cumpără țigări și conserve, care sunt servite printre gratii, pentru a proteja vânzătorii". Daily mail prezintă povești diferite ale romilor din Ferentari pe care îi unește dorința unui loc de muncă, sărăcia, etnia, dar mai ales, dorința de lucra în Marea Britanie.

Reportajul a stârnit comentarii și a împărțit britanicii în mai multe tabere. Unii spun că nu-i nimic ciudat în a vrea să muncești pentru a-ți întreține familia și că romii din România nu fac nimic rău. Unii spun că le este milă, dar în Marea Britanie nu mai sunt locuri de muncă și pentru români. Alții spun "Închideți granițele. Nu avem nevoie de oamenii ăștia aici. Angajați șomerii pentru a ține afară gunoaiele. Acum! Nu mai târziu".

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel