Dăianu ÎNGROAPĂ creșterea PENSIILOR: Guvernul bagă România în ȘANȚ...

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a vorbit despre majorarea pensilor cu 40%. 

Daniel Dăianu, fost secretar de stat, fost ministru de Finanțe și preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat că majorarea pensiilor cu 40% în septembrie este imposibil de suportat de către bugetul public, că nu există bani pentru majorarea pensiilor și că "dacă Guvernul va face așa ceva, bagă România în șanț". Astfel, acesta a venit și a clarficat situația. 

"Eu, în general, sunt atent, și-mi cântăresc bine cuvintele. Am vrut însă să subliniez că este un pas pe care eu, colegi ai mei de la Consiliul Fiscal și orice economist rațional consideră ca o nesăbuință în condițiile date. Bugetul este cu o fragilitate care preceda pandemia. După evaluări pe care noi le aveam, dacă s-ar merge pe această suire a punctului de pensie, deficitul pentru 2020 ar fi depășit 5% din PIB, pentru 2021- 6%, cu recalcularea ne-am fi dus ușor peste 7%. Era o creștere foarte rapidă, ca să nu spun explozivă a deficitului bugetar, care nu ar fi fost posibil de susținut de către buget și cu multe, multe consecințe. Ne-am fi îndreptat, având în vedere regulile din UE, către o corecție inevitabilă a bugetului.

Teama mea, pe care ar trebui să o avem cu toții, este de a perpetua un deficit bugetar de o dimensiune care nu va fi tolerată de cei care trebuie să ne finanțeze. Este o situație care ar lovi foarte multe familii", a declarat Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel