Daea loveşte din nou: Niciun fir de lână pe mărăcini

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, joi, la Alba Iulia, că sprijinul de un leu pe kilogramul de lână va fi acordat şi anul viitor.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, joi, la Alba Iulia, că sprijinul de un leu pe kilogramul de lână va fi acordat şi anul viitor, astfel încât să nu mai fie lăsat niciun fir de lână pe mărăcini sau ca să i se dea foc.

'În România, din calculele noastre rezultă peste 336.000 de tone de lână care, până anul acesta, ştiţi foarte bine fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. Într-un cuvânt, era pur şi simplu în voia sorţii, pentru că cei care cresc ovine nu aveau interesul, neavând unde să valorifice', a afirmat Petre Daea.

Ministrul a adăugat că lipsa de câştig îi determina pe oieri să abandoneze acest produs, pe care el l-a catalogat drept extraordinar.

'Acest sprijin de un leu pe kilogramul de lână va continua şi anul viitor astfel încât să nu lăsăm nici un fir de lână pe mărăcini sau să i se dea foc. Să îl aducem acolo unde valoarea lui poate fi ridicată prin folosire superioară, înţelegând că avem şi posibilitatea, având în vedere resursa, dar avem şi mintea necesară şi forţa de muncă pe care vrem să o folosim legând astfel interesul local de acest produs minunat', a conchis ministrul Agriculturii.

Petre Daea este prezent joi la Alba Iulia, pentru a fi alături de Campania naţională de informare şi promovare 'Alege oaia!', eveniment ce se va desfăşura, inclusiv în 1 Decembrie, în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel