EXCLUSIV  Daea PUNE TUNURILE pe Oros: ”Sfidează imaginaţia! Cine e persoana de o 'răutate formidabilă' care-l sfătuieşte prost”

Petre Daea îi dă o replică dură actualului ministru al Agriculturii, Adrian Oros, după ce liberalul a declarat că "abia aștept să le comunic celor de la PSD care e imaginea dezastrului guvernării lor."

Petre Daea îi răspunde actualului ministrul al Agriculturii, Adrian Oros, după ce acesta a acuzat "greaua moştenire" de la PSD, în reacţie la faptul că social-democraţii au anunţat o moţiune simplă la adresa sa şi a lui Florin Cîţu. 

"Îl iau ca pe un om care este introdus într-un lac unde, neştiind să înoate, doar se vaită. Şi dacă ar cere ajutorul ar fi foarte bine, dar nici asta n-o face. De la preluarea mandatului, domnul Oros a gestionat situaţia cu controale de şase luni de zile, cu critici şi verificări care au însemnat pierdere de timp, cu niciun program continuat în ritmul lui, cu multe programe oprite - a se vedea investiţiile în irigaţii, investiţiile în sistemul antigrindină şi de stimulare a precipitaţiilor, Casa de Comerţ Unirea, Banca de gene de la Buzău, toate programele pentru produsele deficitare - vorbeşte tot timpul de balanţa deficitară de comerţ, însă programele care erau în acest spirit de a îmbunătăţi balanţa şi să nu mai fim dependenţi de importuri, au fost blocate sau întârziate.

A se vedea că programul de tomate l-a pus în aplicare la 1 aprilie, când roşiile erau semănate, unele erau înflorite, altele legate cu fructificaţii cât nuca sau cât mărul. Usturoiul, după ce s-a plantat, iar acum vedem din nou pe câmpurile României ce am văzut până în 2016: grămezi de lână cărora li se dă foc.  

Sfidează imaginaţia! Nu am putut să cred că din programele care s-au început şi au fost programele ţării, nu ale cuiva anume, izvorâte dintr-o necesitate obiectivă, fie sunt blocate, fie s-a renunţat la ele, fie nu sunt în cadenţa de execuţie necesară", a declarat, pentru cititorii DC News, Petre Daea.

Daea: "Plecarea lui Oros nu ar fi de ajuns"

"Se vorbeşte de sistemul de irigaţii. Ori investiţiile în programul de irigaţii erau planificate până în anul 2023. A se vedea actele normative în domeniu. Noi suntem în 2020. Aţi văzut în iarna care a trecut zăpadă ca să nu se poată lucra la sistemele de irigaţii. Întrebarea este de ce nu au mai deschis măcar un şantier de irigaţii în România? Au fost 48 de şantiere deschise, acele şantiere au rămas deschise şi şi-au continuat activitatea pentru că era obligaţia contractuală, iar alte sisteme deloc. La fel au oprit şi investiţiile de la sistemul antigrindină iar acum ne aflăm în faţa secetei şi vedem că natura este împotriva noastră. 

E puţină plecarea dumnealui de la Ministerul Agriculturii. Eu le-am spus-o când am plecat că sunt deschis pentru orice problemă ce poate fi discutată cu un om cu o experienţă de atâţia ani de zile şi cu pregătire în domeniu. Dar acolo e şi un secretar de stat de o răutate formidabilă şi necunoscător care îl alimentează cu informaţii greşite pe actualul ministru. Mă gândesc că plecarea dumnealui nu ar rezolva problema în sine, dacă nu ar pleca şi cu echipa care-i este alături, desigur, cu unele excepţii. Dar acolo este o conducere în echipă care s-a dovedit a fi lipsită de exerciţiul actului de conducere", a mai declarat Petre Daea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel